Γιατί οι άντρες (φαίνεται να) ξεπερνούν πιο γρήγορα ένα χωρισμό; - AllYou.gr

Search

Γιατί οι άντρες (φαίνεται να) ξεπερνούν πιο γρήγορα ένα χωρισμό;

Τι απαντούν οι ειδικοί.

25 Μαϊου 2016

Σίγουρα θα το έχεις δει να συμβαίνει αν όχι σε εσένα, σε κάποια φίλη σου: όταν ένα ζευγάρι χωρίζει ενώ η γυναίκα δεν έχει διάθεση να κοιτάξει κάποιον άλλο για μήνες, ο άντρας μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει βρει καινούρια κοπέλα.

Σύμφωνα με μια αμερικανική δημοσκόπηση σε 5.000 άντρες και γυναίκες, όντως οι άντρες ξεπερνούν πιο γρήγορα ένα χωρισμό. Ενώ οι μισοί από τους άντρες ξεπερνούν μια απόρριψη μέσα σε ένα μήνα, μια γυναίκα χρειάζεται κατά μέσο όρο τέσσερις μήνες για να το χωνέψει.

Η κλινική ψυχολόγος Ramani Durvasula, συγγραφέας του βιβλίου «Should I Stay or Should I Go?», δεν εκπλήσσεται από αυτό το εύρημα. «Αυτό πιθανόν να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Οι άντρες εκπαιδεύονται στη συναισθηματική επικοινωνία με διαφορετικό τρόπο από τις γυναίκες, οπότε οι σχέσεις μπορεί να έχουν διαφορετική λειτουργία για εκείνους και, όσο είναι ακόμη νέοι, να μην αισθάνονται την ίδια πίεση να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια».

Οι άντρες που προχωρούν πιο γρήγορα στη ζωή τους ίσως έχουν το ταλέντο να βάζουν τη ζωή τους σε «κουτάκια»: να αφήσουν πίσω την παλιά σχέση τους και να αντιμετωπίσουν τα επόμενα ραντεβού για αυτό που είναι – ως καινούριες και διαφορετικές εμπειρίες. Επιπλέον, όπως πιστεύει η παραπάνω ειδικός, οι άντρες ίσως αποσυνδέουν ευκολότερα το σεξ από τα συναισθήματα.

Από την άλλη όμως ο οικογενειακός θεραπευτής David Klow διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Τονίζει πως «ακόμη κι αν ένας άντρας ισχυρίζεται ότι έχει ξεπεράσει το χωρισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας». Όπως προσθέτει, «ενώ κάποιος μπορεί να δείχνει ότι προχωράει στη ζωή του, ίσως στην πραγματικότητα να κρύβει τη θλίψη του». Εξάλλου, η ταχύτερη ανάρρωση από ένα χωρισμό δεν είναι, απαραίτητα, κάτι καλό. «Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πιο υγιές να έχουμε το χρονικό περιθώριο να επεξεργαστούμε μια απώλεια ή μια απόρριψη», καταλήγει. Κακό δικό του λοιπόν αν, ενώ εσύ κλαις με μαύρο δάκρυ, εκείνος γυρίζει στα μπαράκια και φλερτάρει.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες;

Tι γένος έχει η ευτυχία; Την απάντηση δίνει - φυσικά - η επιστήμη.
ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.