Σε ΑΥΤΗΝ την ηλικία αρχίζουν να μειώνονται οι φίλοι σου - AllYou.gr

Search

Σε ΑΥΤΗΝ την ηλικία αρχίζουν να μειώνονται οι φίλοι σου

Συνεχίζονται τα... πλήγματα της επιστημονικής έρευνας στη φιλία.

26 Μαϊου 2016

Είναι γνωστό ότι από κάποια ηλικία και μετά ξεκινά να συρρικνώνεται ο φιλικός κύκλος μας. Ποια είναι αυτή, όμως; Τα 25, σύμφωνα με τη μελέτη ενός φινλανδικού και ενός βρετανικού πανεπιστημίου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού ανέλυσαν τα στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων από εκατομμύρια χρήστες. Όπως ανακάλυψαν, στα 25 κάνει κάποιος τα περισσότερα τηλεφωνήματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Στη συνέχεια, ο αριθμός των συνομιλητών μας αρχίζει να μειώνεται, για να φτάσουμε για παράδειγμα, στα 39 χρόνια μας να συνομιλούμε συστηματικά με 15 ανθρώπους (οι γυναίκες) ή 12 άτομα (οι άντρες).

Δεδομένου, βέβαια, ότι οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα παραπάνω στοιχεία το 2007, η μεθοδολογία της μελέτης είναι όχι μόνο ανεπαρκής αλλά μάλλον και παρωχημένη (ποιος χρησιμοποιεί σήμερα το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τους φίλους του;). Ωστόσο αν έχεις ξεπεράσει τα 25, ίσως έχεις διαπιστώσει εμπειρικά ότι κάπου εκεί βρίσκεται το κατώφλι όπου αρχίζεις να ξεκαθαρίζεις τις σχολικές και φοιτητικές παρέες σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!