Μήπως ο σύντροφος σου σε... παχαίνει; - AllYou.gr

Search

Μήπως ο σύντροφος σου σε... παχαίνει;

Οι μόνιμες σχέσεις κάνουν «κακό» στα κιλά!

12 Ιουνίου 2016

Είσαι σε μόνιμη και την ίδια στιγμή ευτυχισμένη σχέση; Μπορεί και εσύ και ο σύντροφος σου και όλοι εμείς να πιστεύουμε πως είσαι από τις τυχερές της ζωής, όμως μία νέα έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία σου δίνει ένα... νέο λόγο για να ανησυχείς!

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή τη νέα μελέτη, η οποία έγινε ανάμεσα σε 1.000 ζευγάρια, οι σχέσεις... παχαίνουν, με το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει όσο περνούν τα ευτυχισμένα χρόνια της κοινής ζωής των δύο συντρόφων.

Πάνω από τα μισά ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι πήραν κιλά μετά τα πρώτα τρία χρόνια της σχέσης. Μόλις το 18% των ζευγαριών δήλωσαν ότι το βάρος τους αυξήθηκε στην αρχή της σχέσης, στη φάση δηλαδή που το ζευγάρι βρίσκεται στα... καλύτερα του.

Κατά μέσο όρο, η αύξηση βάρους που παρατηρείται στα ζευγάρια είναι 2 κιλά το χρόνο, δηλαδή δύο σύντροφοι που παραμένουν σε σχέση επί μία 10ετία φτάνουν να ζυγίζουν περίπου 20 κιλά περισσότερο απ’ ό,τι όταν γνωρίστηκαν.

Σε περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 62%) που πήραν κιλά όσο διατηρούσαν μόνιμη σχέση, η αύξηση βάρους αφορούσε και στους δύο συντρόφους, αφού ο ένας φάνηκε να έχει την τάση να υιοθετεί τις κακές συνήθειες του άλλου.

Το θετικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι πολλά ζευγάρια που παχαίνουν παρέα αδυνατίζουν επίσης παρέα. Πάνω από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 56%) ανέφεραν ότι έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος ταυτόχρονα, ακολουθώντας την ίδια δίαιτα. Ποσοστό 61% των αντρών και γυναικών δήλωσαν ότι τους ήταν πιο εύκολο να χάσουν τα περιττά κιλά εάν έδιναν τη... μάχη τους μαζί με τον/την σύντροφό τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!