Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως ο σύντροφος σου σε... παχαίνει;

Οι μόνιμες σχέσεις κάνουν «κακό» στα κιλά!



Είσαι σε μόνιμη και την ίδια στιγμή ευτυχισμένη σχέση; Μπορεί και εσύ και ο σύντροφος σου και όλοι εμείς να πιστεύουμε πως είσαι από τις τυχερές της ζωής, όμως μία νέα έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία σου δίνει ένα... νέο λόγο για να ανησυχείς!

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή τη νέα μελέτη, η οποία έγινε ανάμεσα σε 1.000 ζευγάρια, οι σχέσεις... παχαίνουν, με το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει όσο περνούν τα ευτυχισμένα χρόνια της κοινής ζωής των δύο συντρόφων.

Πάνω από τα μισά ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι πήραν κιλά μετά τα πρώτα τρία χρόνια της σχέσης. Μόλις το 18% των ζευγαριών δήλωσαν ότι το βάρος τους αυξήθηκε στην αρχή της σχέσης, στη φάση δηλαδή που το ζευγάρι βρίσκεται στα... καλύτερα του.

Κατά μέσο όρο, η αύξηση βάρους που παρατηρείται στα ζευγάρια είναι 2 κιλά το χρόνο, δηλαδή δύο σύντροφοι που παραμένουν σε σχέση επί μία 10ετία φτάνουν να ζυγίζουν περίπου 20 κιλά περισσότερο απ’ ό,τι όταν γνωρίστηκαν.

Σε περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 62%) που πήραν κιλά όσο διατηρούσαν μόνιμη σχέση, η αύξηση βάρους αφορούσε και στους δύο συντρόφους, αφού ο ένας φάνηκε να έχει την τάση να υιοθετεί τις κακές συνήθειες του άλλου.

Το θετικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι πολλά ζευγάρια που παχαίνουν παρέα αδυνατίζουν επίσης παρέα. Πάνω από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 56%) ανέφεραν ότι έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος ταυτόχρονα, ακολουθώντας την ίδια δίαιτα. Ποσοστό 61% των αντρών και γυναικών δήλωσαν ότι τους ήταν πιο εύκολο να χάσουν τα περιττά κιλά εάν έδιναν τη... μάχη τους μαζί με τον/την σύντροφό τους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;