3 λόγοι για να ΜΗΝ σταματήσεις να ζηλεύεις - AllYou.gr

Search

3 λόγοι για να ΜΗΝ σταματήσεις να ζηλεύεις

 Κι όμως, η ζήλια μπορεί να «σώσει» τη σχέση σου.

05 Αυγούστου 2016

Έκτακτα νέα: σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζήλια μπορείς να είναι εξίσου ευεργετική όσο και βλαβερή για τη σχέση σoυ. Μπορεί αυτή η δήλωσή μας να σου φαίνεται περίεργη, ωστόσο, αν διαβάσεις παρακάτω θα καταλάβεις απόλυτα τι εννοούμε. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζήλια: 

1. Σου δείχνει ότι είσαι έτοιμη να δεσμευτείς

«Αν, κάθε φορά που βλέπεις να τον φλερτάρουν, χάνεις το χρώμα σου, ίσως η σχέση σου μπορεί να προχωρήσει σε άλλο επίπεδο από αυτό που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή», υποστηρίζει η δρ Laura Guerrero, καθηγήτρια Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Εξάλλου, ποιος άντρας δεν κολακεύεται όταν αντιλαμβάνεται ότι θεωρείται πολύτιμος και σημαντικός για τη γυναίκα που είναι μαζί;

2. Σου αποκαλύπτει τον αληθινό του εαυτό

Όποτε σου δίνει αφορμές να ζηλέψεις, απολογείται με μια φράση του στυλ «Συγγνώμη, μωρό μου, που σε έκανα να αισθανθείς τόσο άβολα» ή μήπως σε αποκαλεί «γελοία» και απομακρύνεται έξαλλος από τη σκηνή; Στη δεύτερη περίπτωση, προφανώς δεν είναι ο υποστηρικτικός και γεμάτος κατανόηση σύντροφος που είχες αρχικά φανταστεί.

3. Σημαίνει ότι το πάθος δεν έχει χαθεί 

Για τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, η ανάγκη να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη σχέση τους (ακόμα και μέσω της ζήλιας) κρατά αναμμένο το πάθος και οδηγεί συχνά σε καυτό σεξ –εφόσον αυτά διατηρούν μια καλή ερωτική ζωή. «Κάθε άνθρωπος χρειάζεται να του υπενθυμίζουν πώς ένιωθε όταν είχε πρωτοερωτευθεί το σύντροφό του», εξηγεί η δρ. Heidi Reeder, επίκουρη καθηγήτρια Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Boise State.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!