Σου συστήνουμε το φαινόμενο Coolidge - AllYou.gr

Search

Σου συστήνουμε το φαινόμενο Coolidge

Φταίει ΑΥΤΟ που οι άντρες κερατώνουν;

19 Ιουνίου 2016

Μία μεγάλη μερίδα ανδρών έχει την τάση να απιστεί, ακόμα κι αν βρίσκεται σε σχέση με τις πιο γοητευτικές γυναίκες. Και μπορεί για εμάς κάτι τέτοιο να φαίνεται τελείως αδιανόητο, για τους επιστήμονες όμως εξηγείται πολύ απλά ως εφαρμογή του «φαινομένου Κούλιτζ» (Coolidge effect).

Εσύ, όμως, ήξερες τι είναι;

Για πρώτη φορά, το φαινόμενο αυτό, που πήρε το όνομά του από ένα περιστατικό με τον 30ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Κάλβιν Κούλιτζ, παρατηρήθηκε σε ποντίκια στη δεκαετία του 1950. Οι ερευνητές έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στο κλουβί μαζί με 5 θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο και δεν άργησαν να καταγράψουν μια φρενίτιδα συνουσιών. Σταδιακά, η επιθυμία του αρσενικού για σεξ μειωνόταν και μετά από δύο μέρες εξανεμίστηκε εντελώς, παρότι τα θηλυκά ποντίκια συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα «διαθεσιμότητας».

Αρχικά οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί, αλλά όταν πρόσθεσαν στο κλουβί καινούργια θηλυκά, παρατήρησαν -με μεγάλη έκπληξη- ότι το αρσενικό ποντίκι ξαναβρήκε το ερωτικό του σφρίγος. Τότε, άρχισε ένας δεύτερος κύκλος σεξουαλικής φρενίτιδας αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά. Προέκυψε, δηλαδή, ότι το αρσενικό ποντίκι θυμόταν με ποια θηλυκά είχε έρθει σε επαφή και τα απέφευγε συστηματικά.

Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές και πάντα το αρσενικά ποντίκια έκαναν σεξ μόνο με τα νεοεισερχόμενα στο κλουβί θηλυκά.

Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά.

Και ο άντρας, όντας κι αυτός θηλαστικό, φαίνεται να μην ξεφεύγει από το φαινόμενο!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!