Σου συστήνουμε το φαινόμενο Coolidge - AllYou.gr

Search

Σου συστήνουμε το φαινόμενο Coolidge

Φταίει ΑΥΤΟ που οι άντρες κερατώνουν;

19 Ιουνίου 2016

Μία μεγάλη μερίδα ανδρών έχει την τάση να απιστεί, ακόμα κι αν βρίσκεται σε σχέση με τις πιο γοητευτικές γυναίκες. Και μπορεί για εμάς κάτι τέτοιο να φαίνεται τελείως αδιανόητο, για τους επιστήμονες όμως εξηγείται πολύ απλά ως εφαρμογή του «φαινομένου Κούλιτζ» (Coolidge effect).

Εσύ, όμως, ήξερες τι είναι;

Για πρώτη φορά, το φαινόμενο αυτό, που πήρε το όνομά του από ένα περιστατικό με τον 30ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Κάλβιν Κούλιτζ, παρατηρήθηκε σε ποντίκια στη δεκαετία του 1950. Οι ερευνητές έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στο κλουβί μαζί με 5 θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο και δεν άργησαν να καταγράψουν μια φρενίτιδα συνουσιών. Σταδιακά, η επιθυμία του αρσενικού για σεξ μειωνόταν και μετά από δύο μέρες εξανεμίστηκε εντελώς, παρότι τα θηλυκά ποντίκια συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα «διαθεσιμότητας».

Αρχικά οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί, αλλά όταν πρόσθεσαν στο κλουβί καινούργια θηλυκά, παρατήρησαν -με μεγάλη έκπληξη- ότι το αρσενικό ποντίκι ξαναβρήκε το ερωτικό του σφρίγος. Τότε, άρχισε ένας δεύτερος κύκλος σεξουαλικής φρενίτιδας αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά. Προέκυψε, δηλαδή, ότι το αρσενικό ποντίκι θυμόταν με ποια θηλυκά είχε έρθει σε επαφή και τα απέφευγε συστηματικά.

Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές και πάντα το αρσενικά ποντίκια έκαναν σεξ μόνο με τα νεοεισερχόμενα στο κλουβί θηλυκά.

Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά.

Και ο άντρας, όντας κι αυτός θηλαστικό, φαίνεται να μην ξεφεύγει από το φαινόμενο!

Hot αυτή τη στιγμή!

ΥΓΕΙΑ

7 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο

Πρακτικές που θα μαλακώσουν τον πόνο και θα σε βοηθήσουν να καταπίνεις καλύτερα.
STREET STYLE

Seoul Fashion Week: Οι καλύτερες street style εμφανίσεις

Τι φοράνε οι Κορεάτισσες όταν βγαίνουν στους δρόμους;
BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.
ΣΧΕΣΕΙΣ

To απίστευτο μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Νέα έρευνα που φέρει την υπογραφή Κορεατών ερευνητών έρχεται να μας αποκαλύψει τι κρατάει… ψηλά τον δείκτη της γαμήλιας ευτυχίας.
ΥΓΕΙΑ

Ένας καλός λόγος να αποφύγεις τα συμπληρώματα ασβεστίου

Μια νέα έρευνα θα σε βάλει σε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που επιλέγεις να δώσεις ασβέστιο στον οργανισμό σου.
ΠΑΙΔΙ

Σε αυτό το συγκλονιστικό project πρωταγωνιστεί ένα αυτιστικό παιδί

Ένας μπαμπάς αποτυπώνει τον αυτιστικό γιό του. Το αποτέλεσμα καθηλωτικό.