ΕΤΣΙ επηρεάζουν την ευτυχία σoυ οι... προηγούμενες σχέσεις σου - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ επηρεάζουν την ευτυχία σoυ οι... προηγούμενες σχέσεις σου

Κι όμως, η γαμήλια ευτυχία σου «παίζεται» στον αριθμό των πρώην.

02 Αυγούστου 2016

Οι περισσότερες από εμάς θέλουμε να σκεφτόμαστε τους πρώην μας σαν μια μακρινή ανάμνηση ή –ακόμα καλύτερα- σαν έναν αριθμό. Ωστόσο, νέα έρευνα-κεραυνός που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Institute for Family Studies έρχεται να μας ενημερώσει ότι το χαμηλό σκορ σε... παλιές ερωτικές περιπέτειες ενδέχεται να αποτελεί (γαμήλια) νάρκη στο γάμο μας.

Στο πλαίσιό της, ο Δρ. Nicholas Wolfinger και η ομάδα του ανέλυσαν στοιχεία από σχετικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2002-2013 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ότι οι γυναίκες που είχαν μέχρι δύο συντρόφους πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, είχαν περισσότερες πιθανότητες να δουν το γάμο τους να καταλήγει σε διαζύγιο, συγκριτικά με εκείνες που έψαξαν να βρουν τον ιδανικό σύντροφο μετά από τουλάχιστον 4 συντρόφους.

Αν και τα δεδομένα δεν υποδεικνύουν τον λόγο που συμβαίνει αυτό, οι ερευνητές θεωρούν ότι τα αυξημένα ποσοστά διαζυγίου στις πιο ντροπαλές και συγκρατημένες γυναίκες οφείλονται στο γεγονός ότι «η σύγκριση ανάμεσα στον πρώην και τον επίσημο νυν είναι πιο άμεση στην περίπτωσή τους. Έτσι, αντιμετωπίζουν τον πρώην ως τον μεγάλο έρωτα που δυστυχώς δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη», τονίζει ο Δρ. Wolfinger.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!