Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σου αρέσουν οι μικρότεροι; ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ το

Επιστήμη vs. Mrs Robinson!


Φύλλις Νικολάου

Η κυρία Ρόμπινσον μπορεί να αποτελεί το απόλυτο σύμβολο για προχωρημένες γυναίκες όπως η Madonna ή την Demi Moore, αλλά νέα έρευνα έρχεται να στεναχωρήσει και να ταράξει τις γυναίκες που επιλέγουν να παντρευτούν νεότερους τους.

Μην το πάρεις στραβά – εμείς δεν υποστηρίζουμε κανένα ταμπού! Είναι επιβεβαιωμένο ιατρικό φαινόμενο, ωστόσο, ότι ο γάμος μιας γυναίκας με ένα νεότερο άντρα αυξάνει έως και 20% τον κίνδυνο να πεθάνει πριν… την ώρα της, συγκριτικά με εκείνες που παντρεύονται συνομήλικους ή μεγαλύτερούς τους. Αυτό αποτελεί το κεντρικό συμπέρασμα ανάλυσης των ιατρικών αρχείων περίπου 2.000.000 ζευγαριών της Δανίας, που διενεργήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Δημογραφικών Ερευνών. Αντίθετα, οι άντρες που παντρεύονται μικρότερες γυναίκες φαίνεται να ζουν περισσότερο!

Γιατί το ωραίο φύλο υπόκειται (και) αυτήν την... αδικία; Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια στα οποία ο άντρας είναι αρκετά πιο νέος από τη γυναίκα, θεωρείται ότι «παραβιάζουν» τα κοινωνικά ήθη και συνεπώς υφίστανται κοινωνικές κυρώσεις (π.χ. απόρριψη από τον κοινωνικό κύκλο), οι οποίες πλήττουν οργανικά κυρίως τις γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί παρόλα αυτά ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται αποκλειστικά στην περίπτωση που η σχέση μεταξύ μιας μεγαλύτερης γυναίκας με ένα νεότερο άντρα καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.