Σου αρέσουν οι μικρότεροι; ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ το - AllYou.gr

Search

Σου αρέσουν οι μικρότεροι; ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ το

Επιστήμη vs. Mrs Robinson!

01 Ιουλίου 2016

Η κυρία Ρόμπινσον μπορεί να αποτελεί το απόλυτο σύμβολο για προχωρημένες γυναίκες όπως η Madonna ή την Demi Moore, αλλά νέα έρευνα έρχεται να στεναχωρήσει και να ταράξει τις γυναίκες που επιλέγουν να παντρευτούν νεότερους τους.

Μην το πάρεις στραβά – εμείς δεν υποστηρίζουμε κανένα ταμπού! Είναι επιβεβαιωμένο ιατρικό φαινόμενο, ωστόσο, ότι ο γάμος μιας γυναίκας με ένα νεότερο άντρα αυξάνει έως και 20% τον κίνδυνο να πεθάνει πριν… την ώρα της, συγκριτικά με εκείνες που παντρεύονται συνομήλικους ή μεγαλύτερούς τους. Αυτό αποτελεί το κεντρικό συμπέρασμα ανάλυσης των ιατρικών αρχείων περίπου 2.000.000 ζευγαριών της Δανίας, που διενεργήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Δημογραφικών Ερευνών. Αντίθετα, οι άντρες που παντρεύονται μικρότερες γυναίκες φαίνεται να ζουν περισσότερο!

Γιατί το ωραίο φύλο υπόκειται (και) αυτήν την... αδικία; Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια στα οποία ο άντρας είναι αρκετά πιο νέος από τη γυναίκα, θεωρείται ότι «παραβιάζουν» τα κοινωνικά ήθη και συνεπώς υφίστανται κοινωνικές κυρώσεις (π.χ. απόρριψη από τον κοινωνικό κύκλο), οι οποίες πλήττουν οργανικά κυρίως τις γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί παρόλα αυτά ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται αποκλειστικά στην περίπτωση που η σχέση μεταξύ μιας μεγαλύτερης γυναίκας με ένα νεότερο άντρα καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!