Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έτσι θα κάνεις ΚΑΛΥΤΕΡΟ σεξ με τον σύντροφό σου

Δεν θα το πιστεύεις!


Φύλλις Νικολάου

Νιώθεις ότι η σεξουαλική ζωή σας έχει βαλτώσει; Προτού πήξεις τον καλό σου στα μύδια και τις φράουλες, ήρθε η ώρα να του δώσεις το ξεσκονόπανο! Δεν το λέμε φεμινιστικά: αυτό προτείνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της και συγκεκριμένα ο Δρ. Matt Johnson, επικεφαλής νέας έρευνας που υποστηρίζει ότι η ισότητα στις δουλειές τους σπιτιού υπόσχεται να βάλει φωτιά... στα σεντόνια σου.

Αυτό υποστηρίζει ο Δρ. Matt Johnson, σύμβουλος σχέσεων και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτας, ο οποίος αποφάσισε να μελετήσει τις σεξουαλικές συνήθειες 1.338 ζευγαριών από τη Γερμανία, για 5 συναπτά έτη. Αναλύοντας τα παραπάνω στοιχεία, ο καθηγητής είδε το ένστικτο του να επιβεβαιώνεται καθώς, σύμφωνα με αυτά, τα περισσότερα ζευγάρια δήλωναν ότι το μεταξύ τους σεξ είναι καλύτερο, συχνότερο και πολύ πιο καυτό όταν μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Ο Δρ. Johnson υποστηρίζει ότι «η πιο δίκαιη και ισότιμη κατανομή των υποχρεώσεων του σπιτιού αυξάνει στο σεβασμό μεταξύ του ζευγαριού και, ως εκ τούτου, αποτρέπει τα απότομα ξεσπάσματα θυμού που συνήθως συνοδεύουν καταστάσεις στις οποίες ο ένας σύντροφος αναλαμβάνει εξολοκλήρου τις οικιακές υποχρεώσεις».

Επιπλέον, η ισότητα στις δουλειές του σπιτιού ενισχύει την επικοινωνία και την οικειότητα που αναπτύσσεται μεταξύ του ζευγαριού, με αποτέλεσμα να βελτιώνει και τις σεξουαλικές του επιδόσεις.

Όσο για το ποιες δουλειές φαίνεται να λειτουργούν περισσότερο ενισχυτικά για την αντρική λίμπιντο; Από ό,τι φαίνεται, ο καλός σου πρέπει να είναι έτοιμο... για όλα μιας και η παραπάνω έρευνα δεν αποκαλύπτει κάποια στενή συσχέτιση ανάμεσα στο είδος των εργασιών που αναλαμβάνει ένας άνδρας και τη συχνότητα και την ποιότητα των ερωτικών επαφών του ζευγαριού.

Το συμπέρασμα, επομένως, είναι ένα: η ατάκα «Εγώ θα μαγειρέψω, αν εσύ θα πλύνεις στα πιάτα» από σήμερα γίνεται η αρχή για πολλά... σέξι βράδια.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου