Σου την έσπασε; Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να βιαστείς να τον συγχωρήσεις - AllYou.gr

Search

Σου την έσπασε; Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να βιαστείς να τον συγχωρήσεις

Κράτα του... μούτρα!

12 Ιουλίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Αμφιβάλεις για την αξία των συμβουλών του στιλ «ξέχνα και συγχώρεσε;» Καλά κάνεις γιατί, πολλές φορές, δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές από το να «κρατήσεις μούτρα».

Όσο κι αν αυτό ακούγεται… ντεμοντέ και κομπλεξικό, πρόσφατη αμερικανική έρευνα συνηγορεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του  University of Tennessee κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που βιάζονται να δεχτούν μια συγγνώμη, έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να έρθουν εκ νέου αντιμέτωπα  με μια αντίστοιχη κακή συμπεριφορά του συντρόφου τους, σε σύγκριση με εκείνα που αργούν να περάσουν στη φάση της συγχώρεσης. 

Ο επικεφαλής της έρευνας, μάλιστα, James McNulty, προειδοποιεί ότι το άμεσο συγχωροχάρτι «μπορεί να οδηγήσει το σύντροφό σου στο να εκδηλώσει ξανά τη συμπεριφορά που σου σπάει τα νεύρα, σε λιγότερο από 24 ώρες από το τελευταίο σου ξέσπασμα».

Οπότε, αν υποψιάζεσαι ότι δεν εννοεί ότι μετάνιωσε, δεν πειράζει. Για μια νύχτα, στρώσε του στον καναπέ να κοιμηθεί! Πρόσεξε, όμως, μην το παρακάνεις με τα μουτράκια: άλλη αμερικανική έρευνα έχει δείξει ότι τα παρατεταμένα μούτρα κάνουν πιο έντονη την εκδήλωση των συμπτωμάτων του στρες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!