Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Kρουαζιέρα θα σε πάει; Μάθε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις για να "κρατήσει" η σχέση σας

Διακοπές: το απόλυτο crash test;


Φύλλις Νικολάου

Η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για τις πολυπόθητες διακοπές είναι κάπως έτσι: ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης κάτω από το ζεστό ήλιο, αγκαλίτσες, φιλάκια, σχέδια για το κοινό σας μέλλον κι ούτε η παραμικρή αναφορά στη ρουτίνα. Σωστά; Λάθος! Γιατί, για ακόμα μία φορά, τα στατιστικά στοιχεία είναι… κάθε άλλο παρά ρομαντικά: Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το ποσοστό των ζευγαριών που χωρίζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες «αγγίζει» το 54%.

Για να σε προστατεύσουμε από έναν ενδεχόμενο χωρισμό, σου παρουσιάζουμε ένα mini οδηγό που θα σε βοηθήσει να σώσεις τη σχέση σου από τους κρυμμένους –από το αλάτι, την άμμο και τη ρακή– κινδύνους των διακοπών.

1. Κάνε τη σωστή αρχή

Κι όμως, μπορεί να φταίει το νησί! Κάτι ήξερε η Σοφία Αρβανίτη όταν κατηγορούσε το «νησί» για τον χωρισμό της με τον καλοκαιρινό έρωτά της! Η επιλογή του προορισμού και του τόπου διαμονής μπορεί να είναι το πρώτο τεστ για τον έρωτά σου. Αν, για παράδειγμα, εσύ θα ήθελες να περάσεις ένα 15θήμερο κάνοντας spa, ενώ εκείνος είναι fun του κάμπινγκ –και ειδικά του ελεύθερου, η λύση στην οποία -από κοινού- θα καταλήξετε, πρέπει να είναι συμβιβαστική. Πείτε «ναι» μια βδομάδα στη Δονούσα ή την Αμοργό και μια βδομάδα μετά πεταχτείτε σε κάτι πιο κοσμοπολίτικο. Ναι, η Μύκονος μπορεί να (σε) περιμένει.

2. Άλλαξε το ερωτικό παιχνίδι

Είναι γεγονός: το καλοκαίρι ξυπνούν τα ζωώδη ένστικτά μας και, έτσι, γινόμαστε πιο επιρρεπείς στην απιστία. Έτσι, τους θερινούς μήνες οι περισσότεροι από εμάς, νιώθουμε πιο έντονη την ανάγκη να πρωταγωνιστήσουμε σε μια πιο ονειρική ζωή. Τα άτομα που αναζητούν το ξαφνικό και αιφνίδιο, που δημιουργούν σκηνές και εικόνες ικανές να ξανανιώσουν τον κουρασμένο χώρο τους, επιτυγχάνουν την ανατροπή. Μόνο η σκέψη να πειραματιστείς σε νέες στάσεις και φαντασιώσεις με τον πολύχρονο ερωτικό παρτενέρ σου μοιάζει απίστευτα διεγερτική.

3. Δέξου ότι είστε διαφορετικοί

Το γεγονός ότι συμφώνησε να κάνετε διακοπές στο Κουφονήσι, δε σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλει να υπερνικήσει την υψοφοβία του και να κάνει βουτιές στο Μάτι. Ούτε, βέβαια, οφείλει να σε ακολουθήσει στην λατρεία σου για ατελείωτους περιπάτους κάτω από τον καυτό ήλιο. Η πλειοψηφία των αντρών αρκείται στα βασικά: ύπνο μέχρι αργά, μπάνιο χωρίς μαύρισμα, καλό φαγητό και –φυσικά- σεξ. Συμβιβάσου με τη διαφορετικότητά σας, λοιπόν, και αποδέξου την. Άλλωστε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι την ανατολή στο Πορί δε θα την χάσετε, αν κι εκείνος θέλει να κρατήσει το πάθος σας ζωντανό.   

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου