Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι 5 κανόνες για να καβγαδίζεις καλύτερα

Ακόμα κι όταν διαφωνείς υπάρχουν όρια. Μάθε ποιες είναι οι λεπτές κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπερνάς.


Φύλλις Νικολάου

Παρότι οι άντρες τους χρεώνουν συνήθως σε εμάς, στην πραγματικότητα οι καβγάδες είναι γένους αρσενικού. Δεν το λέμε (μόνο) εμείς, αλλά και Ισπανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύσαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Psychosocial Intervention». Ασχέτως, πάντως, με το ποιος ανάβει το σπίρτο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που οφείλεις να ακολουθείς! Το ζητούμενο, άλλωστε, πρέπει να είναι πάντα η συζήτηση και η διαπραγμάτευση, τονίζουν οι ειδικοί.

1. Μην αναφέρεσαι στα περασμένα και ξεχασμένα. Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις τον καβγά σας με την ανασκόπηση του τελευταίου τριμήνου, μην εστιάζεις σε προηγούμενες συμπεριφορές, αλλά να λες κατευθείαν αυτό που τώρα σε ενοχλεί. Επίσης, μη γίνεσαι επικριτική, εκδικητική ή ειρωνική και μην υψώνεις υπερβολικά τον τόνο της φωνής σου.
2. Δώσε βάση στη σωματική επαφή σας. Αγγίζοντας απαλά το σύντροφό σου την ώρα που μιλάτε –ακόμα κι αν διαφωνείτε- του εκφράζεις το ενδιαφέρον σου και του δείχνεις  ότι θέλεις και προσπαθείς να γίνει η σχέση σας πιο δυνατή. Οι αντιπαραθέσεις, άλλωστε, είναι ένα είδος επικοινωνίας.
3. Μην κάνεις μονόλογο. Να αφήνεις το χρόνο και το χώρο στο σύντροφό σου να απολογηθεί. Τα διαστήματα σιωπής, εξάλλου, θεωρούνται εποικοδομητικά, καθώς προσφέρουν και στους δύο την ευκαιρία να επεξεργαστούν όσα άκουσαν και να απαντήσουν με λέξεις όσο το δυνατόν πιο ακριβείς.
4. Μείνε στο θέμα. Απόφυγε να πετάγεσαι από το ένα θέμα στο άλλο και μην ανοίγεις πολλά μέτωπα. Γενικά, καλό είναι να είσαι πάντα όσο το δυνατόν πιο σαφής.
5. Μην ανακατεύεις τρίτους στον τσακωμό. Έτσι, θα προφυλάξεις την ιδιωτικότητα της σχέσης σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.