Αυτοί είναι οι 5 κανόνες για να καβγαδίζεις καλύτερα - AllYou.gr

Search

Αυτοί είναι οι 5 κανόνες για να καβγαδίζεις καλύτερα

Ακόμα κι όταν διαφωνείς υπάρχουν όρια. Μάθε ποιες είναι οι λεπτές κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπερνάς.

06 Σεπτεμβρίου 2016

Παρότι οι άντρες τους χρεώνουν συνήθως σε εμάς, στην πραγματικότητα οι καβγάδες είναι γένους αρσενικού. Δεν το λέμε (μόνο) εμείς, αλλά και Ισπανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύσαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Psychosocial Intervention». Ασχέτως, πάντως, με το ποιος ανάβει το σπίρτο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που οφείλεις να ακολουθείς! Το ζητούμενο, άλλωστε, πρέπει να είναι πάντα η συζήτηση και η διαπραγμάτευση, τονίζουν οι ειδικοί.

1. Μην αναφέρεσαι στα περασμένα και ξεχασμένα. Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις τον καβγά σας με την ανασκόπηση του τελευταίου τριμήνου, μην εστιάζεις σε προηγούμενες συμπεριφορές, αλλά να λες κατευθείαν αυτό που τώρα σε ενοχλεί. Επίσης, μη γίνεσαι επικριτική, εκδικητική ή ειρωνική και μην υψώνεις υπερβολικά τον τόνο της φωνής σου.
2. Δώσε βάση στη σωματική επαφή σας. Αγγίζοντας απαλά το σύντροφό σου την ώρα που μιλάτε –ακόμα κι αν διαφωνείτε- του εκφράζεις το ενδιαφέρον σου και του δείχνεις  ότι θέλεις και προσπαθείς να γίνει η σχέση σας πιο δυνατή. Οι αντιπαραθέσεις, άλλωστε, είναι ένα είδος επικοινωνίας.
3. Μην κάνεις μονόλογο. Να αφήνεις το χρόνο και το χώρο στο σύντροφό σου να απολογηθεί. Τα διαστήματα σιωπής, εξάλλου, θεωρούνται εποικοδομητικά, καθώς προσφέρουν και στους δύο την ευκαιρία να επεξεργαστούν όσα άκουσαν και να απαντήσουν με λέξεις όσο το δυνατόν πιο ακριβείς.
4. Μείνε στο θέμα. Απόφυγε να πετάγεσαι από το ένα θέμα στο άλλο και μην ανοίγεις πολλά μέτωπα. Γενικά, καλό είναι να είσαι πάντα όσο το δυνατόν πιο σαφής.
5. Μην ανακατεύεις τρίτους στον τσακωμό. Έτσι, θα προφυλάξεις την ιδιωτικότητα της σχέσης σας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!