4 επιστημονικά επιβεβαιωμένοι τρόποι για να γλιτώσεις την απιστία - AllYou.gr

Search

4 επιστημονικά επιβεβαιωμένοι τρόποι για να γλιτώσεις την απιστία

Λάβε δράση για να έχεις μια υγιή σχέση χωρίς τρίτους στη μέση.

13 Σεπτεμβρίου 2016

Ήξερες ότι από το 32% των ανδρών που διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις, το 75% δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από το γάμο τους; Φαίνεται, λοιπόν, ότι η λέξη «αρκετά» δεν είναι καθόλου… αρκετή! Η ρουτίνα κι οι υποχρεώσεις, η σεξουαλική ρουτίνα, η έλλειψη κατανόησης και επικοινωνίας, οι υποσχέσεις που δεν τηρούνται, οι υψηλές προσδοκίες, η αδιαφορία και η ανάγκη για επιβεβαίωση φέρνουν ακόμα και τα αγαπημένα ζευγάρια στην ψυχική και σωματική απομάκρυνση του ζευγαριού. Αναρωτιέσαι πως πρέπει να λειτουργείς μέσα στη σχέση ώστε να μειώσεις την πιθανότητα ο σύντροφός σου να ξεκινήσει τα νυχτοπερπατήματα;

#1. Μην ξεχνάς τον εαυτό σου. Αμερικανοί ψυχολόγοι τονίζουν ότι είναι σημαντικό να συνεχίζεις να φροντίζεις την εικόνα και τον εαυτό σου ακόμα κι αν νιώθεις ότι έχεις… δέσει τον γάιδαρό σου. Όχι για να μην χάσεις τον σύντροφό, αλλά επειδή η παραμέληση του εαυτού μας αποτελεί σημάδι ότι παραμελούμε την ίδια μας τη σχέση.

#2. Αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω στο σεξ και στη σχέση σας. Δεν θα καταστραφεί το σύμπαν αν μια ημέρα μείνουν κάποια ρούχα ασιδέρωτα ή κάποια πιάτα άπλυτα στο νεροχύτη αν προκειμένου να πέσεις στο κρεβάτι με τον καλό σου.  Ακόμα προτιμότερο είναι να αναζητάς συνεχώς νέες «τεχνικές» ικανοποίησης και για τους δυο σας, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία σου.  Και μην ξεχνάς να του υπενθυμίζεις πόσο τον αγαπάς: ένα ενθαρρυντικό σχόλιο κι ένα ζεστό χάδι, λειτουργούν σαν αντίδοτο στην αποξένωση και κρατούν τη σχέση σας «ζωντανή». 

#3. Μη γίνεσαι (αναίτια) ζηλιάρα ή επικριτική. Και στις δύο περιπτώσεις δείχνεις ότι περιμένεις τον άλλον «στη γωνία» κι ότι είσαι έτοιμη για επίθεση. Αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαίνει ότι η σχέση σας έχει ήδη πάρει άσχημη τροπή. Κατά τους ψυχολόγους δε, η επιθετική συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένης δυσαρέσκειας και θυμού κι εκφράζει, με λανθασμένο τρόπο, τις προσδοκίες και τις επιθυμίες σου που δεν έχουν εκπληρωθεί.

#4. Άφησε τα προβλήματά και την καθημερινότητά σας έξω από την κρεβατοκάμαρα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα περισσότερα ανδρόγυνα –και ακόμα περισσότερο οι γυναίκες- ξεχνούν τον προηγούμενο ρόλο τους, δηλαδή αυτόν της συντρόφου όταν μπαίνουν στον επόμενο ρόλο (δηλαδή το γονεϊκό) με αποτέλεσμα το έντονο ερωτικό στοιχείο που υπήρχε ανάμεσά τους, σταδιακά να ατονεί.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!