Να γιατί τελικά δεν παντρεύονται τα ζευγάρια που συζούν - AllYou.gr

Search

Να γιατί τελικά δεν παντρεύονται τα ζευγάρια που συζούν

Spoiler alert: δεν έχει να κάνει με το φόβο της δέσμευσης.

21 Σεπτεμβρίου 2016

Το βλέπεις από τις φίλες σου και πιθανότητα να το κάνεις ήδη και εσύ: τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ζευγαριών που επιλέγουν να «περπατήσουν» το δρόμο της συμβίωσης αντί να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική μελέτη του Census Bureau, ο δείκτης των ατόμων άνω των 18 ετών που συγκατοικεί με το άλλο του μισό έχει αυξηθεί κατά 10 μονάδες από το 1967 έως και σήμερα. Αντίστοιχα, το ποσοστό των ζευγαριών που εντέλει περνούν το κατώφλι της εκκλησίας έχει μειωθεί κατά 20%.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Demography»  έρχεται να ταράξει τα «νερά» αποκαλύπτοντας ότι η συγκατοίκηση μεταξύ εραστών μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες η σχέση τους να οδηγηθεί σε γάμο. Στο πλαίσιο της, οι ερευνητές ανέλυσαν επιστημονικά δεδομένα από το 1995 μέχρι και το 2010 προκειμένου να διερευνήσουν  με ποιον τρόπο έχουν αλλάξει διαχρονικά οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.

Ποιο ήταν το σοκαριστικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν;  Ότι τα ζευγάρια που συγκατοικούν όχι μόνο δεν παντρεύονται αλλά, αντίθετα, εμφανίζουν υψηλότερες πιθανότητες να δουν τη σχέση τους να αργοπεθαίνει. Αυτό το φαινόμενο μάλιστα, είναι πιο έντονο στα λιγότερο μορφωμένα ζευγάρια (και εννοούν εκείνα στα οποία κανένας από τα δύο μέλη δεν έχει περάσει… φοιτητικά χρόνια).

Ο λόγος; «Παρότι τα άτομα αυτά επιθυμούν πολύ να παντρευτούν, οικονομικοί λόγοι  τα εμποδίζουν μιας και εμφανίζουν αυξημένη δυσκολία στην ανεύρεση μιας σταθερή ή καλοπληρωμένης δουλειάς », εξηγεί η Kelly Ralley, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και συγγραφέας της παραπάνω μελέτης. «Έτσι, η έλλειψη οικονομικής σταθερότητας τα αποτρέπει από το να περάσουν στο επόμενο βήμα με αποτέλεσμα να το αναβάλλουν συνέχεια και, εν τέλει, να φθίνει η σχέση».

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

3 ενδυματολογικές φόρμουλες για κάθε εορταστικό πάρτυ

Προγραμμάτισε από τώρα την εορταστική σου γκαρνταρόμπα για πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις!
BEAUTY TIPS

Τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ για την εορταστική περίοδο

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, εσύ ακόμη να προετοιμαστείς;
ΕΓΩ

Το τρικ για να τελειώνεις τις δουλειές σου γρηγορότερα

Να πως θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.
STREET STYLE

Αυτά είναι τελικά τα πιο άνετα ρούχα όταν ταξιδεύεις

Ταξιδεύεις; Σου υποσχόμαστε ότι με αυτά τα ρούχα θα είσαι άνετη και στιλάτη, σε όλο το ταξίδι!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το μόνο προϊόν που θα χρειαστείς για ένα φυσικό μακιγιάζ

Αυτό το προϊόν μακιγιάζ έχει διπλή χρήση και συμφέρει!
SEX

Έχεις παχύνει; Να πώς θα αποκτήσεις ξανά αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ένα τρικ που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις... μυαλά και να μπεις σε νέες σέξι περιπέτειες.