Να πως η εμφάνισή του επηρεάζει τη διάρκεια της σχέσης σας - AllYou.gr

Search

Να πως η εμφάνισή του επηρεάζει τη διάρκεια της σχέσης σας

Νέα έρευνα μας αποκαλύπτει ότι τα γένια κάνουν (τη) διαφορά.

28 Σεπτεμβρίου 2016

Είτε δηλώνεις ανοιχτά ότι σου αρέσουν τα μουσάτα αγόρια είτε δηλώνεις εκνευρισμένη με αυτή τη νέα «hipster» τάση, ωστόσο η αλήθεια είναι μια και μοναδική: όλες μας προτιμούμε τους άντρες που έχουν πλούσια γενειάδα.

Και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και Αυστραλοί ερευνητές οι οποίοι σε πρόσφατη μελέτη τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες βρίσκουν καταλληλότερους για μακροχρόνια σχέση τους άνδρες με μούσι, ενώ αν ψάχνουν για μια περιστασιακή σχέση τότε τείνουν να δείχνουν προτίμηση στους ελαφρώς αξύριστους άνδρες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ ζήτησαν 8.520 γυναίκες να βαθμολογήσουν φωτογραφίες διάφορων ανδρών με βάση το πόσο ελκυστικοί τους φαίνονταν. Οι εν λόγω άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από μεγάλο μούσι έως καθόλου, και άλλων χαρακτηριστικών (π.χ. ζυγωματικά, μύτη, κτλ) Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πρόσωπα που απέπνεαν  θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά από το δείγμα.

Αντίθετα, οι συμμετέχουσες βαθμολόγησαν ως πιο επιθυμητούς και θελκτικούς του άνδρες με λίγα ή ελαφρώς αξύριστα γένια στο πλαίσιο όμως μια πιο σύντομης ερωτικής περιπέτειας. Εντούτοις, οι άντρες με κανονικό μούσι κρίθηκαν από το σύνολο του δείγματος ως πιο ελκυστικοί στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης.

Για ποιο λόγο το μούσι «κερδίζει» την καρδιά και τις εντυπώσεις των απανταχού γυναικών; Οι ερευνητές τονίζουν ότι η γενειάδα αποτελεί σύμβολο αρρενωπότητας και γονιμότητας, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ασυνείδητα ότι οι μουσάτοι άντρες θα γίνουν καλύτεροι πατέρες και ότι θα μας παρέχουν περισσότερη ασφάλεια.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου τα θέλει όλα "δικά του"

Το παιδί σου δε θέλει να μοιράζεται; Να πως πρέπει να συμπεριφερθείς.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό είναι το απόλυτο χρώμα για το 2017

Η εταιρεία χρωμάτων Benjamin Moore έκανε έρευνα και κατέληξε στο χρώμα που πρέπει να τολμήσεις!
ΠΑΙΔΙ

To νεογέννητο χαμόγελο που έγινε viral

Αυτό το μωρό έκανε την καλύτερη αρχή στη ζωή του και το ίντερνετ το λάτρεψε.
ΥΓΕΙΑ

7 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο

Πρακτικές που θα μαλακώσουν τον πόνο και θα σε βοηθήσουν να καταπίνεις καλύτερα.
STREET STYLE

Seoul Fashion Week: Οι καλύτερες street style εμφανίσεις

Τι φοράνε οι Κορεάτισσες όταν βγαίνουν στους δρόμους;
BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.