Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα για τα οποία δε μιλάμε αρκετά ενώ θα έπρεπε

Ήρθε η ώρα να λύσουμε τη σιωπή μας. As milisoume!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ξέρω, ξέρω. Δεν είναι πάντα εύκολο να ανοίξεις κουβέντα. Μπορεί να νομίζεις ότι θα καταλήξεις να τσακώνεσαι, κουρασμένη και ένα σωρό άλλα τέτοια ωραία. Όμως, μάλλον αυτά που διάβασες πριν είναι φόβοι σου και μόνο. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα για τα οποία δε μιλάμε αρκετά ενώ θα έπρεπε. Και γιατί θα "έπρεπε;". Μα επειδή η συζήτηση λύνει πολλά προβλήματα!

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, λέμε να κάνουμε σήμερα την αρχή στο τέλος της σιωπής και να καταγράψουμε 5 από όλα εκείνα που αποφεύγεις να συζητήσεις. Έμπνευση μας για αυτή τη λίστα δεν ήταν άλλη από το as-milisoume.gr,  που αποτελεί πρωτοβουλία της Eurolife ERB Aσφαλιστικής και έναν τόπο συνάντησης για όσους πιστεύουν πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,  όχι για να σε σταματούν. Που σκέφτονται θετικά, αναλαμβάνοντας δράση και συμμετέχουν σε ό τι τους αφορά.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για:

- Τις δραστηριότητες μας

Συχνή πηγή προβλημάτων  που έχουμε με την οικογένεια μας, τους φίλους μας και τους συντρόφους μας, είναι ότι θεωρούμε δεδομένο πως ξέρουν τι ζούμε και θα καταλάβουν. Μάντεψε: κάτι τέτοιο δε συμβαίνει! Φυσικά και γίνεται κάποιος να υποψιάζεται ότι πχ είσαι πιεσμένη, όμως είναι καλύτερο να του εξηγήσεις εσύ τι ακριβώς συμβαίνει και να μοιραστείς τα συναισθήματα σου. Αυτό δεν αφορά μόνο στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα. Συζήτησε πόσο ωραία είναι η νέα σου δραστηριότητα, η βόλτα που έκανες προχτές ή το νέο e-book του as-milisoume.gr «Γίναμε γονείς, ήμασταν παιδιά» που μόλις ανακάλυψες και έχει χρήσιμες συμβουλές για κάθε γονιό! Μπορεί να αποτελέσεις έμπνευση και να κάνεις τους γύρω σου να λάβουν δράση. 


- Τις κακιές μας συνήθειες

Σίγουρα θα έχεις και εσύ μία από τις συνήθειες που διαβάσαμε στο as-milisoume.gr και μας χαλάνε τη μέρα. Μην αρκείσαι όμως μόνο στο να ενημερώνεσαι και να διαπιστώνεις. Ρώτα τους φίλους σου τι κάνουν εκείνοι στη ζωή τους για να ξυπνάνε χαρούμενοι. Άνοιξε την κουβέντα και θα δεις ότι μπορείς να βρεις λύσεις και να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.


- Τους στόχους μας

Σε πολλούς ανθρώπους υπάρχει ο φόβος ότι με το να μοιραστούν τα όνειρα ή τους στόχους τους, μπορεί να ακουστούν υπερφίαλοι. Όμως, σε ανθρώπους που σε ξέρουν και σε νοιάζονται, είναι σημαντικό να λες όλα αυτά που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Παίρνεις ένα πρώτο feedback για το αν έχουν βάση όσα σκέφτεσαι και επιπλέον αφήνεις τους γύρω σου να σε μάθουν καλύτερα και να σε βοηθήσουν όπως εκείνοι μπορούν, ώστε να αυξήσεις τα ποσοστά επιτυχίας σου. 


- Τα λεφτά μας

Πάνε οι εποχές που το "δεν έχω λεφτά" ήταν ταμπού. Ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης και αυτό σημαίνει ότι και οι γύρω σου έχουν αντίστοιχα προβλήματα στην τσέπη με τα δικά σου. Ζήτα ιδέες για να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Μίλα ανοιχτά!

- Τα όμορφα

Μπορεί να είναι συναισθήματα, μπορεί να είναι μέρη, μπορεί να είναι websites. Ό,τι κι αν είναι, είναι must για τις συζητήσεις μας. Σε μια καθημερινότητα που μόνο νέα προβλήματα γεννάει, το να μένεις θετική και να διαδίδεις την ομορφιά και τη θετική σκέψη, είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο. Είναι... λυτρωτικό!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό