Παρ' το αλλιώς! - AllYou.gr

Search

Παρ' το αλλιώς!

4 μαθήματα ζωής που ήρθε η ώρα να αμφισβητήσεις.

18 Σεπτεμβρίου 2014

1. "Πάντα να είσαι καλή με τους άλλους". Το πρόβλημα είναι η λέξη "πάντα". Γιατί όταν έχεις να κάνεις για παράδειγμα με απατεώνες που είναι έτοιμοι να σε ξεζουμίσουν ή με συναδέλφους που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να σε φορτώσουν με τη δουλειά τους και να πάνε για διακοπές στις Μπαχάμες ή με τον δύστροπο υπάλληλο της εφορίας στον οποίο πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, η επιφύλαξη, η διπλωματία ή ακόμη και η άσκηση πίεσης θα σου φανούν πιο χρήσιμες από την καλοσύνη. Και εκείνον, για να το πούμε απλά, θα τον βάλουν στη θέση του. 

2. "Μπες στη θέση των άλλων". Να μπαίνεις, σύμφωνοι, αλλά χωρίς να διοχετεύεις όλο το χρόνο και την ενέργειά σου προσπαθώντας να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Διαφορετικά θα βασανίζεις διαρκώς το μυαλό σου με ερωτήματα όπως: "Μήπως δεν έπρεπε να στείλω τελικά αυτό το μήνυμα;". "Μήπως παρεξηγήθηκε που του μίλησα έτσι;", "Μήπως δεν έκανα καλά που αρνήθηκα να δουλέψω Σαββατοκύριακο;" και, τελικά, θα ζήσουν όλοι καλά κι εσύ χειρότερα.

3. "Να είσαι πάντα προετοιμασμένη για το χειρότερο". Προφανώς δεν σου προτείνουμε να πείσεις τον εαυτό σου ότι το μέλλον που σε περιμένει είναι λαμπρό, γεμάτο επιτυχίες, δόξα και πλούτη. Αλλά φαντάζεσαι να προσπαθείς συνεχώς να προετοιμαστείς για όλα τα δεινά που μπορεί να συμβούν σε έναν άνθρωπο, από το λέκιασμα του καινούριου σου φορέματος και το σπάσιμο του μανικιούρ μέχρι ένα τροχαίο ατύχημα ή τη διάγνωση μιας ανίατης ασθένειας; Το αποτέλεσμα θα είναι, τελικά, όντως να αρρωστήσεις από το στρες.

4. "Προσπάθησε να είσαι πάντα χαρούμενη, ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές". Στην καλύτερη περίπτωση, θα καταλήξεις να νιώθεις ακόμη χειρότερα. Στη χειρότερη, προσπαθώντας να καταπιέσεις τα συναισθήματά σου μπορεί να παρουσιάσεις διάφορα ψυχοσωματικά. Αν αποδεχτείς τη μελαγχολία, την απογοήτευση, το θυμό ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα σε κατακλύζει αντί να προσπαθείς διαρκώς να τα εξορκίσεις, θα αντιμετωπίσεις πιο ρεαλιστικά και ίσως ευκολότερα μια ζόρικη κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λένε ότι το κλάμα λειτουργεί σαν κάθαρση. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!
ΠΑΙΔΙ

To τάισμα αλεσμένων με το κουτάλι, οδηγεί σε παχυσαρκία!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε νέα μαμά.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.