Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παρ' το αλλιώς!

4 μαθήματα ζωής που ήρθε η ώρα να αμφισβητήσεις.


Γεωργία Κοντού

1. "Πάντα να είσαι καλή με τους άλλους". Το πρόβλημα είναι η λέξη "πάντα". Γιατί όταν έχεις να κάνεις για παράδειγμα με απατεώνες που είναι έτοιμοι να σε ξεζουμίσουν ή με συναδέλφους που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να σε φορτώσουν με τη δουλειά τους και να πάνε για διακοπές στις Μπαχάμες ή με τον δύστροπο υπάλληλο της εφορίας στον οποίο πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, η επιφύλαξη, η διπλωματία ή ακόμη και η άσκηση πίεσης θα σου φανούν πιο χρήσιμες από την καλοσύνη. Και εκείνον, για να το πούμε απλά, θα τον βάλουν στη θέση του. 

2. "Μπες στη θέση των άλλων". Να μπαίνεις, σύμφωνοι, αλλά χωρίς να διοχετεύεις όλο το χρόνο και την ενέργειά σου προσπαθώντας να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Διαφορετικά θα βασανίζεις διαρκώς το μυαλό σου με ερωτήματα όπως: "Μήπως δεν έπρεπε να στείλω τελικά αυτό το μήνυμα;". "Μήπως παρεξηγήθηκε που του μίλησα έτσι;", "Μήπως δεν έκανα καλά που αρνήθηκα να δουλέψω Σαββατοκύριακο;" και, τελικά, θα ζήσουν όλοι καλά κι εσύ χειρότερα.

3. "Να είσαι πάντα προετοιμασμένη για το χειρότερο". Προφανώς δεν σου προτείνουμε να πείσεις τον εαυτό σου ότι το μέλλον που σε περιμένει είναι λαμπρό, γεμάτο επιτυχίες, δόξα και πλούτη. Αλλά φαντάζεσαι να προσπαθείς συνεχώς να προετοιμαστείς για όλα τα δεινά που μπορεί να συμβούν σε έναν άνθρωπο, από το λέκιασμα του καινούριου σου φορέματος και το σπάσιμο του μανικιούρ μέχρι ένα τροχαίο ατύχημα ή τη διάγνωση μιας ανίατης ασθένειας; Το αποτέλεσμα θα είναι, τελικά, όντως να αρρωστήσεις από το στρες.

4. "Προσπάθησε να είσαι πάντα χαρούμενη, ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές". Στην καλύτερη περίπτωση, θα καταλήξεις να νιώθεις ακόμη χειρότερα. Στη χειρότερη, προσπαθώντας να καταπιέσεις τα συναισθήματά σου μπορεί να παρουσιάσεις διάφορα ψυχοσωματικά. Αν αποδεχτείς τη μελαγχολία, την απογοήτευση, το θυμό ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα σε κατακλύζει αντί να προσπαθείς διαρκώς να τα εξορκίσεις, θα αντιμετωπίσεις πιο ρεαλιστικά και ίσως ευκολότερα μια ζόρικη κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λένε ότι το κλάμα λειτουργεί σαν κάθαρση. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός