Το λάθος που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με τους πρώην σου - AllYou.gr

Search

Το λάθος που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με τους πρώην σου

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι το παρελθόν σου καταστρέφει το μέλλον σου. Ενημερώσου και πράξε ανάλογα.

28 Σεπτεμβρίου 2016

Αν έβλεπες Sex and The City φανατικά, είναι πολύ πιθανό να θυμάσαι τη Miranda να λέει ότι δεν καταλαβαίνει πως ακριβώς κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να είναι φίλες με τους πρώην τους. Και να που ήρθε η στιγμή της δικαίωσης γι' αυτόν τον χαρακτήρα της αγαπημένης μας σειράς.

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι διατηρούν επαφή με πρώην μπορεί να βλάψουν τον δεσμό που έχουν στο παρόν. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως αυτοί που ακολουθούν αυτές τις τακτικές, συχνά νιώθουν λιγότερο δεμένοι στη νέα τους σχέση και θέλουν να έχουν ένα backup σχέδιο!

Η Lindsey Rodrigues, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of South Florida και επικεφαλής της έρευνας, τόνισε ότι όντως είναι πιθανό να μείνεις φίλη με τον πρώην σου αλλά για καθαρά... πλατωνικούς λόγους. "Γενικά αυτή η έρευνα δείχνει ότι η επικοινωνία με πρώην δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλή ή κακή για τις υπάρχουσες σχέσεις. Ο σημαντικός παράγοντας είναι γιατί ένα άτομο συνεχίζει να επικοινωνεί".

"Πολλοί κολλάνε σε πρώην ή είναι δύσκολο να απομακρυνθούν από την ιδέα της σχέσης μαζί τους. Όταν αυτό συμβαίνει, εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους και είναι λιγότερο πιθανό να βρεθούν σε μια υγιή νέα σχέση.  Όπως αυτή η έρευνα και άλλες που έχουμε κάνει, έχουν δείξει ότι υπάρχουν πραγματικές συνέπειες για αυτούς που συνεχίζουν να επικοινωνούν. Τόσο για τους ίδιους όσο και για τις υπάρχουσες σχέσεις τους", πρόσθεσε.

Με λίγα λόγια, αν θες να προχωρήσεις πρέπει να κόψεις επαφές με το παρελθόν και να επενδύσεις στο παρόν και το μέλλον σου. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.