Έχεις κοφτερό μυαλό; Το οφείλεις την κολλητή σου! - AllYou.gr

Search

Έχεις κοφτερό μυαλό; Το οφείλεις την κολλητή σου!

Πέρα από χρόνια, οι καλές φιλίες διατηρούν τη σκέψη σου φρέσκια.

03 Οκτωβρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Κι όμως οι καλές φιλίες διατηρούν (και) τη νεότητά σου καθώς αποτελούν τον καλύτερο δείκτη πρόβλεψης του προσδόκιμου ζωής. Παράλληλα, σε προστατεύουν αποτελεσματικά κατά της παχυσαρκίας, της κατάθλιψης και των καρδιακών νοσημάτων.

Αλλά αυτά τα ήξερες ήδη. Νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι οι καλές φιλές ακονίζουν το μυαλό σου καθώς θωρακίζουν τις πνευματικές και κινητικές δεξιότητές ενάντια στη γήρανση. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neurology και διενεργήθηκε σε δείγμα 3.500 ατόμων ηλικίας 70-79 ετών. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που είναι πιο κοινωνικά εμφανίζουν υψηλότερες πνευματικές επιδόσεις σε σχέση με τους συνομήλικούς τους. Τέλος, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διατείνονται ότι αρκούν 10 λεπτά φιλικής κουβέντας για να εκδηλωθούν τα ευεργετικά αντιγηραντικά οφέλη της καλής παρέας.

Κι αν τρέχεις και δε φτάνεις να δεις την αγαπημένη σου φίλη, η τεχνολογία θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τον εγκέφαλό σου σε εγρήγορση! Χρησιμοποίησε λοιπόν το Internet και μείνε σε επαφή με τις φίλες σου ανταλλάσσοντας καθημερινά e-mail ή μιλώντας μέσω Skype, Facebook ή κάποιου άλλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Τα ευεργετικά οφέλη της φιλίας έχουν εφάμιλλη επίδραση και… ψηφιακά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!