Ποιες γυναίκες προτιμούν τελικά οι άντρες; - AllYou.gr

Search

Ποιες γυναίκες προτιμούν τελικά οι άντρες;

Ευρωπαϊκή έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει τις επιθυμίες και τους φόβους των αντρών όταν ψάχνουν ταίρι.

11 Οκτωβρίου 2016

Εσύ μπορεί να παλεύεις χρόνια να παλεύεις να διαβάσεις τη σκέψη του αντίθετου φύλου ή ακόμα και να καταλάβεις τις επιθυμίες και τα κίνητρά τους σε ό,τι αφορά το ερωτικό παιχνίδι. Οι ειδικοί όμως του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας φαίνεται ότι έχουν καταλάβει τι θέλουν οι άντρες, αν κρίνουμε από πρόσφατη έρευνά τους η οποία δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι οι άντρες προτιμούν τις… ξανθιές – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αποτελέσματά της τελευταίας τους έρευνας σύμφωνα με την οποία αν και οι άντρες δηλώνουν ότι βρίσκουν γοητευτικές από τις δυναμικές και έξυπνες γυναίκες, στην πράξη δεν τολμούν να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί τους πριμοδοτώντας σημαντικά την εξωτερική εμφάνιση εις βάρος της… ευφυΐας.

Για την ακρίβεια, οι ερευνητές ζήτησαν από φοιτητές του Πανεπιστημίου Columbia να περάσουν ένα βράδυ κάνοντας speed dating. Έπειτα από κάθε ραντεβού-αστραπή, ζήτησαν από κάθε συμμετέχοντα να αξιολογήσει την σπιρτάδα και την εξωτερική εμφάνιση κάθε κοπέλας με την οποία μίλησε. Τέλος, τους ζήτησαν να απαντήσουν με ένα απλό «ναι» ή «όχι» αν θα ήθελαν να την δουν ξανά.

Σε ποια συμπεράσματα κατέληξαν;  Κατ’αρχάς, ότι οι γυναίκες προτιμούν ξεκάθαρα τους έξυπνους άντρες. Οι άντρες, ωστόσο, δε φαίνεται να έλκονται από τις έξυπνες  γυναίκες - τουλάχιστον όχι αν  δεν τις βρίσκουν αντίστοιχα γοητευτικές ή όμορφες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που κρίθηκαν από τους συμμετέχοντες ως όμορφες και έξυπνες, είχαν έως και 40% πιθανότητες να τους ζητήσει επαναληπτικό ραντεβού ο συνομιλητής τους. Τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες… επανάληψης του τετ-α-τετ είχαν και οι γυναίκες που κρίθηκαν από τους συμμετέχοντες ως απλά όμορφες. Αντίθετα, οι πιθανότητες να ζητηθεί δεύτερος γύρος από τις γυναίκες που σκόραραν ψηλά στην κλίμακα της εξυπνάδας και χαμηλά σε εκείνη που αφορούσε την εξωτερική εμφάνιση έπεφταν στο 20%.

Οι ερευνητές δεν έχουν βρει ακόμα τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ωστόσο, παλαιότερη αμερικανική έρευνα έχει καταλήξει στην ακόλουθη αιτιολογία: οι άντρες δείχνουν μειωμένη έλξη για τις γυναίκες που υπερέχουν σε εξυπνάδα κυρίως γιατί νιώθουν τον ανδρισμό τους να απειλείται. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.