Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν θυμάται πότε τα γενέθλια σου;

Η επιστήμη εξηγεί το φαινόμενο που προκαλεί τριγμούς στη σχέση σου και δίνει συγχωροχάρτι στον καλό σου.


Φύλλις Νικολάου

Αποτελεί από τα πλέον κοινά παράπονα των γυναικών για τον καλό τους: συνέχεια ξεχνάει – και με αυτό καμιά από εμάς δεν εννοεί ότι ξεχνάει να αγοράσει σαμπουάν όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, αλλά ότι ξεχνάει μέρες-ορόσημα. Από τα γενέθλια σου μέχρι την επέτειο γνωριμίας σας, ωστόσο, η μνήμη… χρυσόψαρου του καλού σου, δεν οφείλεται στην αδιαφορία, για τη οποία μάλλον τον κατηγορείς, αλλά στην αφηρημάδα που χαρακτηρίζει τόσο τον ίδιο όσο και συνολικά τους άντρες.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα μελέτη του Norwegian University of Science and Technology, στην οποία οι ερευνητές έθεσαν υπό το μικροσκόπιο την μνημονική δεινότητα 48.289 αντρών και γυναικών μεταξύ 30-60 ετών. Στο πλαίσιό της λοιπόν, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε 9 ερωτήματα, μερικά εκ των οποίων αναφέρονταν στην δυσκολία να ανακαλέσουν ονόματα ή να θυμηθούν σημαντικές ημερομηνίες ή αριθμούς. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών ανέφερε περισσότερες δυσκολίες στη μνημονική ανάκληση σε οκτώ από τις εννέα ερωτήσεις. Επιπλέον, η ηλικία φάνηκε ότι δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της… μνήμης.

Οι επικεφαλής της έρευνας, πάντως, υποστηρίζουν ότι το παραπάνω φαινόμενο σχετίζεται με το γεγονός ότι οι άντρες είναι περισσότερο αφηρημένοι από τις γυναίκες, τονίζοντας επιπλέον ότι η αφηρημάδα τους ενισχύεται και από διάφορους άλλους παράγοντες όπως είναι το μορφωτικό επίπεδο και το στρες.

Η παραπάνω  έρευνα μπορεί να δίνει συγχωροχάρτι στον καλό σου για κάθε επέτειο που έχει ξεχάσει ωστόσο αποκάλυψε και τον «κρυπτονίτη» της μνήμης των γυναικών που δεν είναι άλλος από τους αριθμούς – οπότε, ναι, μπορείς κι εσύ να υποστηρίξεις ότι πράγματι δεν θυμάσαι πόσες φορές έχετε κάνει αυτόν τον καβγά.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024