Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τελικά πόσο συχνή είναι η απιστία;

Νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει  πόσο συχνά τα ζευγάρια διάγουν βίους… παράλληλους.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί στο διάσημο άσμα, η Άντζυ Σαμίου να διατεινόταν ότι η απιστία δεν την συγχωράει, ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Χίλαρι Κλίντον μάλλον κράτησε πιο τίμια στάση απέναντι στα γεγονότα συγχωρώντας τα (πολλά) παραστρατήματα του συζύγου της.

Κι αυτό γιατί νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το φαινόμενο «Διπλή Ερωτική Ζωή» είναι πιο συχνό από όσο νομίζουμε. Για την ακρίβεια, μάλιστα, η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι «πλήττει» το 25% των ζευγαριών που είναι σε μακροχρόνια σχέση.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανία μελέτησαν μια ομάδα εφήβων από την αρχή της εφηβείας τους μέχρι εκείνη της ενήλικης ζωής τους. Έτσι, ανακάλυψαν ότι το 1/4 των ατόμων που συζούσαν ή ήταν παντρεμένοι για πολλά χρόνια είχαν απατήσει το ταίρι τους. Επιπλέον, από την έρευνά τους φάνηκε ότι οι άντρες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έχουν απιστήσει, ενώ αντίθετα οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι γνωρίζουν ότι οι σύντροφοι τους διατηρούσαν παράλληλο δεσμό.

Η μελέτη κατέληξε σε ένα ακόμη σοκαριστικό συμπέρασμα: πιο πρόθυμοι να βάλουν τελεία στη σχέση τους λόγω ύπαρξης κάποιου τρίτου προσώπου ήταν εκείνοι εις βάρος των οποίων το ταίρι τους είχε απιστήσει. Αντίθετα, οι πιο… «ζωηροί» και άτακτοι του δείγματος υποστήριζαν στην πλειοψηφία τους ότι δεν θα εγκατέλειπαν το νόμιμο και σταθερό ταίρι τους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.