Νέα έρευνα αποκαλύπτει το χρονικό της τέλειας σχέσης - AllYou.gr

Search

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το χρονικό της τέλειας σχέσης

Κάθε πράγμα στον καιρό του υποστηρίζουν αμερικανοί μελετητές και μάς αποκαλύπτουν το σωστό timing.

27 Νοεμβρίου 2016

Είναι γεγονός: η επιτυχία ή αποτυχία μιας σχέσης σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το timing. Και επειδή μπορεί αναρωτιέσαι και εσύ πότε είναι η σωστή στιγμή να του πεις ότι σε ενοχλεί ότι δεν πλένει τα πιάτα ή να συζητήσετε το μέλλον της σχέσης, εμείς σου παρουσιάζουμε μια νέα έρευνα εξ... Αμερικής, η οποία αποκαλύπτει ποια είναι η σωστή στιγμή για να μιλήσεις για όλα τα παραπάνω.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία AVEConcept σε δείγμα 2.000 Αμερικανών. Από τους τελευταίους μάλιστα ζητήθηκε να φτιάξουν το timeline της ιδανικής σχέσης: από το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουν πολιτική κουβέντα με το ταίρι τους μέχρι το πότε είναι η ώρα να το συστήσουν στην οικογένειά τους.

Οι ερευνητές, στη συνέχεια, ανέλυσαν τα αποτελέσματα και μάς παρουσιάζουν το χρονικό της τέλειας σχέσης – τουλάχιστον από άποψη timing. Συγκεκριμένα:

* 5: ο αριθμός των ραντεβού πριν κάνεις σεξ.
* Στις 5 εβδομάδες είναι η σωστή στιγμή να μιλήσετε για πολιτική και θρησκεία.
* Στις 7 εβδομάδες είναι η κατάλληλη στιγμή να του αποκαλύψεις τη στάση σου για «λεπτά» θέματα (βλ. έκτρωση, ρατσισμός, εθισμός).
* Στις 8 εβδομάδες μπορείς να τον αποκαλείς «το αγόρι σου».
* Στους 2 μήνες είναι έτοιμος να ακούσει για τον πρώην σου.
* Στους 3 μήνες μπορείς να του δηλώσεις ανοιχτά τι δεν σου αρέσει στο στυλ του, στη συμπερφορά των συγγενών του. Επίσης, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε να βγαίνετε double date με τους κολλητούς σας.
* Στους 4 μήνες μπορείτε να μιλήσεις με τον καλό σου για το πότε θα ήθελες να γίνεις μάνα, να τον συστήσεις στους γονείς σου και να βγάλεις τα άβολα –αλλά σέξι- εσώρουχά σου από την κοινή σας καθημερινότητα.
* Στους 5 μήνες είναι η στιγμή να μιλήσετε ανοιχτά μαζί του για τα οικονομικά σας και τις επαγγελματικές ανησυχίες σας.
* Στους 8 μήνες ήρθε η ώρα να του ζητήσεις κάτι περίεργο ή πιο περιπετειώδες στο σεξ.
* Στους 24 μήνες είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε σοβαρά για το μέλλον της σχέσης σας.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας; Όπως τονίζει εκπρόσωπος της εταιρείας «σε γενικές γραμμές, είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να νιώθουμε πιο άνετα με τον σύντροφό μας τρεις μήνες μετά το πρώτο ραντεβού».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!