Νέα έρευνα αποκαλύπτει το χρονικό της τέλειας σχέσης - AllYou.gr

Search

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το χρονικό της τέλειας σχέσης

Κάθε πράγμα στον καιρό του υποστηρίζουν αμερικανοί μελετητές και μάς αποκαλύπτουν το σωστό timing.

27 Νοεμβρίου 2016

Είναι γεγονός: η επιτυχία ή αποτυχία μιας σχέσης σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το timing. Και επειδή μπορεί αναρωτιέσαι και εσύ πότε είναι η σωστή στιγμή να του πεις ότι σε ενοχλεί ότι δεν πλένει τα πιάτα ή να συζητήσετε το μέλλον της σχέσης, εμείς σου παρουσιάζουμε μια νέα έρευνα εξ... Αμερικής, η οποία αποκαλύπτει ποια είναι η σωστή στιγμή για να μιλήσεις για όλα τα παραπάνω.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία AVEConcept σε δείγμα 2.000 Αμερικανών. Από τους τελευταίους μάλιστα ζητήθηκε να φτιάξουν το timeline της ιδανικής σχέσης: από το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουν πολιτική κουβέντα με το ταίρι τους μέχρι το πότε είναι η ώρα να το συστήσουν στην οικογένειά τους.

Οι ερευνητές, στη συνέχεια, ανέλυσαν τα αποτελέσματα και μάς παρουσιάζουν το χρονικό της τέλειας σχέσης – τουλάχιστον από άποψη timing. Συγκεκριμένα:

* 5: ο αριθμός των ραντεβού πριν κάνεις σεξ.
* Στις 5 εβδομάδες είναι η σωστή στιγμή να μιλήσετε για πολιτική και θρησκεία.
* Στις 7 εβδομάδες είναι η κατάλληλη στιγμή να του αποκαλύψεις τη στάση σου για «λεπτά» θέματα (βλ. έκτρωση, ρατσισμός, εθισμός).
* Στις 8 εβδομάδες μπορείς να τον αποκαλείς «το αγόρι σου».
* Στους 2 μήνες είναι έτοιμος να ακούσει για τον πρώην σου.
* Στους 3 μήνες μπορείς να του δηλώσεις ανοιχτά τι δεν σου αρέσει στο στυλ του, στη συμπερφορά των συγγενών του. Επίσης, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε να βγαίνετε double date με τους κολλητούς σας.
* Στους 4 μήνες μπορείτε να μιλήσεις με τον καλό σου για το πότε θα ήθελες να γίνεις μάνα, να τον συστήσεις στους γονείς σου και να βγάλεις τα άβολα –αλλά σέξι- εσώρουχά σου από την κοινή σας καθημερινότητα.
* Στους 5 μήνες είναι η στιγμή να μιλήσετε ανοιχτά μαζί του για τα οικονομικά σας και τις επαγγελματικές ανησυχίες σας.
* Στους 8 μήνες ήρθε η ώρα να του ζητήσεις κάτι περίεργο ή πιο περιπετειώδες στο σεξ.
* Στους 24 μήνες είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε σοβαρά για το μέλλον της σχέσης σας.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας; Όπως τονίζει εκπρόσωπος της εταιρείας «σε γενικές γραμμές, είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να νιώθουμε πιο άνετα με τον σύντροφό μας τρεις μήνες μετά το πρώτο ραντεβού».