Τι είναι το "phubbing" και πως διαλύει τη σχέση σου - AllYou.gr

Search

Τι είναι το "phubbing" και πως διαλύει τη σχέση σου

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μια συγκεκριμένη συνήθεια βλάπτουν σοβαρά την ερωτική  μας ζωή.

30 Νοεμβρίου 2016

Δεν είναι μόνο τα λεφτά, το κακό σεξ και τα παιδιά που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση. Όπως προκύπτει από νέα δεδομένα, εξίσου καλή δουλειά στο ροκάνισμα των ερωτικών μας σχέσεων κάνει και το phubbing.

Πρόκειται για ένα νέο όρο που σκαρφίστηκαν ο καθηγητής του Baylor University James A. Roberts και ο λέκτορας Meredith David, για να ορίσουν το πόσο συχνά κάποιος αποσπάται από το κινητό του, την ώρα που βρίσκεται με τον σύντροφο του. Προέκυψε από τη σύζευξη των λέξεων phone και snubbing. 

Το phubbing, λοιπόν, όπως διαπίστωσαν οι παραπάνω ειδικοί, βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή. Στην έρευνα που πραγματοποίησαν, μέσα από ερωτηματολόγια, διαπίστωσαν ότι το 70% θεωρούσε ότι αυτή η τακτική εμποδίζει την αλληλεπίδραση με τον άλλον. Επίσης ότι γινόταν "θέμα" και χαλούσε τη σχέση.

Γιατί όμως μπορεί να δυσανασχετεί κανείς που ο σύντροφος του τσεκάρει το κινητό; Εικάζουν ότι φταίνε 2 πράγματα. Το πρώτο είναι ότι το κινητό "κλέβει" τον χρόνο που διαθέτει κάποιος στον σύντροφο του και το άλλο οι τσακωμοί στους οποίους οδηγεί αυτό.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!