Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτές που θέλουν οι άντρες

5 τύποι γυναικών που προτιμούν, σύμφωνα με την επιστήμη!


Γεωργία Κοντού

Η ερωτική έλξη δεν εξασφαλίζεται με ένα σέξι φόρεμα και ένα σαγηνευτικό άρωμα. Το ήξερες για παράδειγμα ότι, στο φλερτ, το χρώμα μιας φούστας μπορεί να παίζει σημαντικότερο ρόλο από το μήκος της; Διάβασε λοιπόν ποιοι "τύποι" γυναίκας είναι πιθανότερο να κάνουν θραύση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών.

1. Οι γυναίκες με φυσικό make-up. Μια έρευνα σε χρήστες ιστοσελίδας γνωριμιών έδειξε ότι οι άντρες προτιμούν τις μακιγιαρισμένες γυναίκες. Με μια προϋπόθεση: το make-up τους να κινείται σε φυσικές αποχρώσεις της επιδερμίδας και όχι να έχει σκούρα ή έντονα χρώματα.

2. Οι γυναίκες με τη σωστή αναλογία γοφών-μέσης. Ίσως γιατί αυτή θεωρείται ένδειξη υγείας και γονιμότητας. Επίσης διάφορα στοιχεία έχουν συνδέσει την αναλογία γοφών-μέσης με τα επίπεδα οιστρογόνων μιας γυναίκας, τον κίνδυνο παχυσαρκίας και νόσων όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος τον ωοθηκών και οι καρδιακές παθήσεις. Η ιδανική αναλογία θεωρείται ότι είναι 0,7 για τις γυναίκες και 0,9 για τους άντρες.

3. Οι γυναίκες που φορούν κόκκινα. Ένα ζωηρόχρωμο φόρεμα δεν περνάει απαρατήρητο από τους άντρες. Ειδικά αν είναι κόκκινο. Σε ένα πείραμα οι ειδικοί έδειξαν σε άντρες φωτογραφίες γυναίκων σε λευκό ή κόκκινο φόντο. Οι εθελοντές επέλεξαν ως πιο ελκυστικές εκείνες στο κόκκινο. Στο δεύτερο μέρος του πειράματος, ανάμεσα σε φωτογραφίες γυναικών με κόκκινη ή μπλε φούστα, οι εθελοντές θεώρησαν πιο ελκυστικές τις πρώτες. Δεν σε πείσαμε ακόμα να... βάλεις το κόκκινο φουστάνι; Διάβασέ το και εδώ.

4. Τα "καλά κορίτσια". Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology Bulletin φαίνεται να καταρρίπτει τη θεωρία ότι οι άντρες γοητεύονται από τις "σκύλες". Όπως έδειξε, οι άντρες θεωρούν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που από το πρώτο ραντεβού δείχνουν να υπολογίσουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους.

5. Οι γυναίκες με ψιλή φωνή. Ενώ η έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους βαρύτονους άντρες, εκείνοι ελκύονται περισσότερο από όσες έχουν λεπτή φωνή. Πιθανόν γιατί οι γυναίκες συνδέουν την μπάσα φωνή με μεγαλόσωμους άντρες και οι άντρες την ψιλή φωνή με μικρόσωμες γυναίκες.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω