Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Να πώς τα Χριστούγεννα απειλούν την ευτυχία σου

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γιορτές κάνουν κακό... στη σχέση σου.


Φύλλις Νικολάου

Βρήκαμε ακόμα έναν λόγο στον οποίο οφείλεται η μελαγχολία των Χριστουγέννων! Ποιος είναι αυτός; Το γεγονός ότι οι γιορτές φαίνεται πώς συνοδεύονται με αυξημένες πιθανότητες χωρισμού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ερευνητής David McCandless ο οποίος αποκάλυψε στην Daily Mail ένα γράφημα στο οποίο παρουσιάζει πότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μπει τελεία και παύλα σε μια σχέση.

Ο McCandless ανέλυσε περισσότερα από 10,000 status updates στο Facebook στα οποία ανερόταν οι λέξεις «χωρισμός» (break up), «χώρισα» και «χωρίσαμε» (broken up). Τα αποτελέσματά της ανάλυσής τους μάλιστα χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας και προσοχής μιας και, σύμφωνα με αυτά, οι πιο επικίνδυνες περίοδο για να σφυρίξουμε λήξη σε μια σχέση είναι η άνοιξη και συγκεκριμένα οι αρχές της (βλ. Μάρτιος) καθώς και οι γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ό,τι αφορά τις δεύτερες, μάλιστα, ο McCandless τονίζει ότι οι χωρισμοί αυξάνονται εξαιρετικά έως και δύο εβδομάδες πριν τις 25 Δεκεμβρίου.

Και μπορεί ο ερευνητής να μη μπορεί να εξηγήσει ακριβώς που οφείλεται αυτή η ενισχυμένη επιθυμία για ελευθερία λίγο πριν τις γιορτές, ωστόσο σημειώνει ότι αν η σχέση μας αντέξει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου τότε δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα – κι αυτό γιατί η ημέρα των Χριστουγέννων εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά χωρισμού από οποιαδήποτε άλλη εορταστική περίσταση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.