Να πώς θα καταλάβεις αν σε ζηλεύει παθολογικά - AllYou.gr

Search

Να πώς θα καταλάβεις αν σε ζηλεύει παθολογικά

Από αγάπη...  προβληματική, μπορεί να πεθάνει η σχέση σας. Για αυτό, ήρθε η ώρα να μάθεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια της άρρωστης ζήλειας του.

14 Δεκεμβρίου 2016

Πολλές φορές, το μέγα πάθος μπορεί να οδηγήσει μια σχέση στην τρέλα ή και τη βία, λένε οι ειδικοί! Μάλιστα, η ζήλια είναι μία από τις βασικότερες αιτίες ενδοοικογενειακών συγκρούσεων -συχνά, με ολέθρια αποτελέσματα για τον αποδέκτη-θύμα.

Ακόμα δε και καταγράφοντας το συναίσθημα αυτό ως εγκεφαλική λειτουργία (η ζήλια γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας από τον εγκέφαλο χάρη στη λειτουργία της αμυγδαλής, η οποία είναι ευαίσθητη σε ερεθίσματα που έχουν συναισθηματική χροιά και παίρνει αποφάσεις για την άμεση αντίδραση ολόκληρου του σώματος σε διλήμματα όπως «μάχη ή φυγή»), οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν με σιγουριά τις πιθανότητες να περάσει ο σύντροφός σου τη λεπτή, διαχωριστική γραμμή. «Ίσως αρχίσει να φαντασιώνεται καταστάσεις που δεν υπάρχουν, να προκαλεί ή και να δημιουργεί αφορμές και κάθε αντίδρασή του να γίνεται σταδιακά όλο και πιο υπερβολική», επισημαίνει ο δρ David Wexler, κλινικός ψυχολόγος.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι το πρώτο δείγμα είναι σαφώς η έλλειψη σεβασμού προς την προσωπικότητα και το χαρακτήρα σου. Ο συνεχής έλεγχος σχετικά με το πού και με ποιους είσαι κάθε λεπτό της μέρας, οι ξαφνικές έφοδοι του στα μέρη που συχνάζεις, η τάση του να ψάχνει τα πράγματά σου, η αδικαιολόγητη απόρριψη των φίλων σου, η απαίτηση να γνωρίζει τον κωδικό του κινητού τηλεφώνου ή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σου κ.α., μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σου θέλει να καταπατά  τις ελευθερίες σου! Αν μάλιστα, αρνείται να παραδεχτεί ότι το κάνει ή -ακόμα χειρότερα- ρίχνει το φταίξιμο σε σένα, δεν αξίζει να είναι πλέον δίπλα σου. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!