Πότε να του πεις το "αντίο" - AllYou.gr

Search

Πότε να του πεις το "αντίο"

5 ενδείξεις ότι ίσως ήρθε η ώρα του χωρισμού. 

26 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμη και οι πιο υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις έχουν τις συναισθηματικές διακυμάνσεις τους. Πώς θα καταλάβεις λοιπόν ότι ο τωρινός σύντροφός σου δεν είναι ο άντρας της ζωής σου; Δώσε, μεταξύ άλλων, προσοχή στα παρακάτω πέντε σημάδια.

1. Φαντάζεστε διαφορετικά το μέλλον σας. Συχνά στην αρχή μιας σχέσης οι δύο σύντροφοι δεν έχουν κοινά ζητούμενα, ειδικά αν είναι πολύ νέοι. Σε περίπτωση όμως που βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση και που εξακολουθεί να σας χωρίζει ένα χάσμα προσδοκιών -για παράδειγμα ο ένας ανυπομονεί να κάνει παιδιά και ο άλλος δεν θέλει ούτε να το ακούσει- ίσως πρέπει να το πάρεις απόφαση πως όσο κι αν τον αγαπάς, δεν είναι για εσένα.

2. Τίποτα από ό,τι κάνεις δεν τον κάνει ευτυχισμένο. Αν νιώθεις ότι του προσφέρεις τον ουρανό με τα άστρα και πάλι δεν του είναι αρκετός, τότε ίσως τα δίνεις όλα στο λάθος άτομο. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Δοκίμασε να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του και προσπάθησε να καταλάβεις αν περνάει απλώς μια "φάση" ή αν η σχέση σας έχει ουσιαστικά τελειώσει γι' αυτόν. 

3. Σου προκαλεί διαρκώς ανασφάλεια. Είναι φυσιολογικό κάποιες στιγμές να τον ζηλεύεις. Αλλά υποτίθεται ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι το σύντροφό σου: να τον βλέπεις ως τον άνθρωπο στον οποίο μπορείς να βασιστείς στις καλές και στις κακές στιγμές, έτσι δεν είναι; Αν, από την άλλη, νιώθεις ανασφαλής σε κάθε σχέση που έχεις κάνει μέχρι σήμερα, ερωτική και φιλική, εξέτασε το ενδεχόμενο η ανασφάλεια να πηγάζει από μέσα σου. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να αναζητήσεις τη βοήθεια ειδικού.

4. Όταν μιλάς γι' αυτόν στους φίλους και την οικογένειά σου, δεν σου "βγαίνει" τίποτα θετικό να πεις. Σε κάθε σχέση όταν περνούν οι πρώτοι μήνες απομυθοποιούμε το ταίρι μας και παύουμε να τον βλέπουμε σαν "θεό". Όσα χρόνια όμως κι αν περάσουν, θεμελιώδη στοιχεία της σχέσης παραμένουν η αλληλοεκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός. Αν λοιπόν πλέον ο σύντροφός σου σού φαίνεται ανάξιος, δεν χωρά αμφιβολία ότι ήρθε η στιγμή να του πεις το "αντίο".

5. Τσακώνεστε καθημερινά. Σύμφωνοι, οι καβγάδες είναι το "αλατοπίπερο" μιας σχέσης. Όταν όμως εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο και αφορούν τα πάντα, από μικροπράγματα όπως το φαγητό που θα μαγειρέψετε το μεσημέρι μέχρι τις σχέσεις σας με τα πεθερικά τότε, Χιούστον, έχουμε πρόβλημα. Επικοινωνίας. 

Photo: Amber/FlickrΑκολούθησε το allyou στο Instagram!