6 μύθοι για την τέλεια σχέση - AllYou.gr

Search

6 μύθοι για την τέλεια σχέση

Δεν χρειάζεται να είναι και τόσο "τέλεια" τελικά!

20 Μαρτίου 2017

Διαβάζεις πολλά, ακούς περισσότερα, βλέπεις γύρω σου ευτυχισμένα ζευγάρια και σκέφτεσαι ότι εσύ δεν θα καταφέρεις να κάνεις ποτέ την τέλεια σχέση. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Καθόλου.

Αν νομίζεις ότι σε μια τέλεια σχέση οι άνθρωποι περνάνε τόσο ιδανικά όσο οι οικογένειες τα κυριακάτικα πρωινά στις διαφημίσεις, απατάσαι. Δεν φταις βέβαια εσύ αλλά οι μύθοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι γύρω σου:

1.Τα τέλεια ζευγάρια δεν μαλώνουν ποτέ.
Το ζευγάρι που δεν μαλώνει μάλλον σημαίνει ότι το πάει για χωρισμό. Γιατί σε μια σχέση ο τσακωμός είναι απλά απαραίτητος, αρκεί να καταλήγει στην ενδυνάμωσή της.

2.Τα τέλεια ζευγάρια πιστεύουν ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Θεωρείται απαραίτητο να έχεις με τον άλλον μια κοινή οπτική σε βασικά θέματα, κυρίως ηθικής. Το ακόμα πιο απαραίτητο όμως είναι να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός της διαφορετικής άποψης.
 

3.Έχουν τα ίδια χόμπι και ενδιαφέροντα.
Σίγουρα όταν κάνουν πράγματα που ευχαριστούν και τους δύο, περνάνε καλύτερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να ακούνε την ίδια μουσική, να απολαμβάνουν την ίδια κουζίνα, να διαβάζουν τα ίδια βιβλία ή να αρέσκονται στις ίδιες ταινίες. Λίγ βαρετό, μεταξύ μας.

4.Υπάρχει συνταγή για την τέλεια σχέση.
Από τη στιγμή που ο καθένας μας είναι διαφορετικός και το κάθε ζευγάρι αναπτύσσει ξεχωριστή χημεία, πώς είναι δυνατόν να ακολουθούμε την ίδια συνταγή για την τέλεια σχέση;
 

5.Είναι αιωνίως ερωτευμένοι.
Εντάξει, ας μην γελιόμαστε. Δεν κρατάει ο έρωτας για πάντα. Αυτό όμως που καταφέρνει ένα υγιές ζευγάρι είναι να μετουσιώσει τον έρωτα σε αγάπη. Δεν είναι και εύκολο.
 

6.Βρήκα τον άνθρωπό μου, οπότε δεν θα το προσπαθήσω και πολύ.
Παγίδα που θυμίζει λίγο τη λαϊκή ρύση για τον δεμένο γάιδαρο. Αν δεν προσπαθείς, αν δεν ενδιαφέρεσαι, αν δεν ανανεώνεσαι, ο άνθρωπός σου κάποια στιγμή θα πάψει να είναι «σου».