Η επαγγελματική επιτυχία του εξαρτάται από την... προσωπικότητά σου! - AllYou.gr

Search

Η επαγγελματική επιτυχία του εξαρτάται από την... προσωπικότητά σου!

Σενάριο βγαλμένο από τη ζωή το "The good wife";  

07 Οκτωβρίου 2014

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκντον χρησιμοποίησαν στοιχεία από μία παλαιότερη μελέτη που διενεργήθηκε στην Αυστραλία από το 2005 έως το 2009. Συγκεκριμένα, εξέτασαν 4.544 ετεροφυλόφιλους, παντρεμένους ενήλικες που κυμαίνονταν σε ηλικία από 19 έως 89 ετών. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μια σειρά από ψυχολογικά τεστ το 2005 που διερευνήθηκαν πέντε ευρεία μέτρα προσωπικότητας: η διαφάνεια, η εξωστρέφεια, η ανιδιοτέλεια,η νεύρωση και η ευσυνειδησία.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι ερευνητές παρακολούθησαν την απόδοση των συζύγων που εργάζονταν, χρησιμοποιώντας ετήσιες έρευνες που είχαν σχεδιαστεί για να μετρήσουν την επιτυχία τους στη δουλειά. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τις απόψεις τους για την ικανοποίηση τους από την εργασία, τις αυξήσεις μισθών και την πιθανότητα προαγωγής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σχετικά με τα μέτρα της επιτυχίας στην εργασία τους έτειναν να έχουν συζύγους με υψηλή βαθμολογία στο μέτρο της ευσυνειδησίας. Η σχέση ήταν η ίδια τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τρόπους με τους οποίους οι ευσυνείδητοι σύζυγοι μπορεί να βοηθήσουν τους συντρόφους τους στην εργασία. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Τζόσουα Τζάκσον, οι ευσυνείδητοι σύζυγοι είναι εργατικοί, αποτελεσματικοί και ικανοί να ολοκληρώσουν διάφορες μικροδουλειές γύρω από το σπίτι και άλλες ευθύνες εκτός εργασίας τους συντρόφου τους. "Και ως εκ τούτου θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή περισσότερη ψυχική ενέργεια για να εργαστούν περισσότερο ή να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους μετά από μια δύσκολη μέρα», πρόσθεσε.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να λαμβάνουν τα καλά στοιχεία του/της συζύγου τους ή μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι μπορεί τα άτομα με ευσυνείδητους συζύγους να τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις σε όλη τη ζωή τους.  

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Ακόμη ένας πολύ καλός λόγος να σκάσεις ένα χαμόγελο

Αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι το γέλιο σου δεν συνδέεται μόνο με το ταμπεραμέντο σου.
DO IT YOURSELF

3 ενδυματολογικές φόρμουλες για κάθε εορταστικό πάρτυ

Προγραμμάτισε από τώρα την εορταστική σου γκαρνταρόμπα για πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις!
BEAUTY TIPS

Τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ για την εορταστική περίοδο

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, εσύ ακόμη να προετοιμαστείς;
ΕΓΩ

Το τρικ για να τελειώνεις τις δουλειές σου γρηγορότερα

Να πως θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.
STREET STYLE

Αυτά είναι τελικά τα πιο άνετα ρούχα όταν ταξιδεύεις

Ταξιδεύεις; Σου υποσχόμαστε ότι με αυτά τα ρούχα θα είσαι άνετη και στιλάτη, σε όλο το ταξίδι!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το μόνο προϊόν που θα χρειαστείς για ένα φυσικό μακιγιάζ

Αυτό το προϊόν μακιγιάζ έχει διπλή χρήση και συμφέρει!