Η επαγγελματική επιτυχία του εξαρτάται από την... προσωπικότητά σου! - AllYou.gr

Search

Η επαγγελματική επιτυχία του εξαρτάται από την... προσωπικότητά σου!

Σενάριο βγαλμένο από τη ζωή το "The good wife";  

07 Οκτωβρίου 2014

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκντον χρησιμοποίησαν στοιχεία από μία παλαιότερη μελέτη που διενεργήθηκε στην Αυστραλία από το 2005 έως το 2009. Συγκεκριμένα, εξέτασαν 4.544 ετεροφυλόφιλους, παντρεμένους ενήλικες που κυμαίνονταν σε ηλικία από 19 έως 89 ετών. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μια σειρά από ψυχολογικά τεστ το 2005 που διερευνήθηκαν πέντε ευρεία μέτρα προσωπικότητας: η διαφάνεια, η εξωστρέφεια, η ανιδιοτέλεια,η νεύρωση και η ευσυνειδησία.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι ερευνητές παρακολούθησαν την απόδοση των συζύγων που εργάζονταν, χρησιμοποιώντας ετήσιες έρευνες που είχαν σχεδιαστεί για να μετρήσουν την επιτυχία τους στη δουλειά. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τις απόψεις τους για την ικανοποίηση τους από την εργασία, τις αυξήσεις μισθών και την πιθανότητα προαγωγής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σχετικά με τα μέτρα της επιτυχίας στην εργασία τους έτειναν να έχουν συζύγους με υψηλή βαθμολογία στο μέτρο της ευσυνειδησίας. Η σχέση ήταν η ίδια τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τρόπους με τους οποίους οι ευσυνείδητοι σύζυγοι μπορεί να βοηθήσουν τους συντρόφους τους στην εργασία. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Τζόσουα Τζάκσον, οι ευσυνείδητοι σύζυγοι είναι εργατικοί, αποτελεσματικοί και ικανοί να ολοκληρώσουν διάφορες μικροδουλειές γύρω από το σπίτι και άλλες ευθύνες εκτός εργασίας τους συντρόφου τους. "Και ως εκ τούτου θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή περισσότερη ψυχική ενέργεια για να εργαστούν περισσότερο ή να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους μετά από μια δύσκολη μέρα», πρόσθεσε.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να λαμβάνουν τα καλά στοιχεία του/της συζύγου τους ή μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι μπορεί τα άτομα με ευσυνείδητους συζύγους να τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις σε όλη τη ζωή τους.  

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.