Μια από τις καλύτερες συμβουλές γάμου - AllYou.gr

Search

Μια από τις καλύτερες συμβουλές γάμου

Ένας φαινομενικά απλός τρόπος να ξεπερνιούνται οι κρίσεις σε ένα γάμο. 

10 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Η Rachel Sussan, σύμβουλος γάμου στη Νέα Υόρκη, μοιράζεται στο Business Insider μια από τις καλύτερες συμβουλές που δίνει στα ζευγάρια που περνάνε κρίση και ζητούν τη βοήθεια της.  Μπορεί οι περιπτώσεις που φτάνουν στο γραφείο της ναι είναι πολλές και διαφορετικές, όμως έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει κάτι που είναι κατά κάποιο τρόπο passepartout. 

"Κόψε ταχύτητα και άκου"

Το να ακούς ενεργά τον άλλον, παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε είδους σχέση. Όταν η επικοινωνία είναι ξέφρενη και ο καθένας προσπαθεί να βρει το δίκιο του, κανείς δεν κερδίζει τελικά. 

"Φαντάζεσαι ότι ο σύντροφός σου πρέπει να σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Οπότε όταν δε σε καταλαβαίνει, όταν δε συμφωνεί μαζί σου, όταν σε ακυρώνει, μπορεί να νιώσεις μοναξιά και να ζεις μια τρομακτική εμπειρία" αναφέρει η Sussman.

H Sussman τονίζει ότι είναι εντάξει να δώσεις λίγο χρόνο και να περιμένεις να εξελιχθούν τα πράγματα πριν ανοίξεις συζήτηση. Αν τα ζευγάρια βομβαρδίζονται με διαρκείς εκρήξεις χωρίς να κάνουν παύσεις και να σκέφονται, η επικοινωνία χάνει. Αν κόψεις ταχύτητα, αν κάνεις ουσιαστικές ερωτήσεις και παραμένεις ανοιχτός στις απαντήσεις, μπορείς πραγματικά να καταλάβεις τι συμβαίνει. 

"Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιλούν ο ένας άνω στον άλλο, να νιώθουν ότι πρέπει πραγματικά να ακουστούν. Αλλά ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" προσθέτει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!