Υποψιάζεσαι ότι ο σύντροφός σου είναι άπιστος; Ρώτα έναν ξένο να σου πει! - AllYou.gr

Search

Υποψιάζεσαι ότι ο σύντροφός σου είναι άπιστος; Ρώτα έναν ξένο να σου πει!

Τα εκπληκτικά συμπεράσματα νέας έρευνας.

10 Οκτωβρίου 2014

Τελικά το ρητό "ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος" φαίνεται να έχει μια δόση αλήθειας: Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ένας ξένος μπορεί να καταλάβει ευκολότερα από εμάς αν ο σύντροφός μας είναι άπιστος. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να παρατηρήσει τη συμπεριφορά του απέναντί μας. 

"Αρκεί να παρακολουθήσουμε ένα εντελώς άγνωστο ζευγάρι για λίγο, για να αντιληφθούμε αν ο ένας είναι αφοσιωμένος στον άλλο ή όχι", είπε στη Huffington Post ο δρ Ναθάνιελ Λάμπερτ, καθηγητής στο Brigham Young University και επικεφαλής ερευνητής.

Σε ένα ερωτηματολόγιο που έδωσαν οι ειδικοί σε 51 Αμερικανούς φοιτητές και στους συντρόφους τους, τους ζήτησαν να αποκαλύψουν τη συμπεριφορά τους σχετικά με την απιστία. Στη συνέχεια, τα ζευγάρια βιντεοσκοπήθηκαν μαζί για περίπου τέσσερα λεπτά, σε μια άσκηση στην οποία ο ένας σύντροφος ζωγράφιζε με καλυμμένα τα μάτια ενώ ο άλλος προσπαθούσε να τον καθοδηγήσει. Κατόπιν, έξι άγνωστοι άνθρωποι παρακολούθησαν τις ταινίες των ζευγαριών και κλήθηκαν να κρίνουν αν κάποιος από τους δύο συντρόφους... ξενοκοιτά. Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, οι προβλέψεις των αγνώστων είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε αυτή δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως τυχαία. Ένα δεύτερο πείραμα που ακολούθησε έδειξε τον ίδιο συσχετισμό. 

Πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα, όπως ποια είναι η "γλώσσα του σώματος" ενός άπιστου συντρόφου και, κυρίως, γιατί ένας ξένος μπορεί να τον αντιληφθεί ευκολότερα από εμάς. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν μια κοινή συμβουλή: Μην αγνοείς το ένστικτό σου αν σού λέει να μην εμπιστευτείς έναν άντρα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές οι 4 τροφές θα ακονίσουν το μυαλό σου

Οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν τον πιο νόστιμο τρόπο να αποκτήσουμε κοφτερή σκέψη.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να γιατί δεν πειράζει να έχεις τις μαύρες σου

Οι επιστήμονες μας δείχνουν την καλή πλευρά της θλίψης.
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Τα κτίρια του Παρισιού φωνάζουν "φίλα με"

Ένα υπέροχο street project κλέβει τις εντυπώσεις στην πόλη του Φωτός.
ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 24-30 Οκτωβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
BEAUTY TIPS

Ο πιο απλός τρόπος για να έχεις πάντα περιποιημένα νύχια

Λίγα λεπτά αρκούν για να έχεις μόνιμα άψογο αποτέλεσμα!
ΕΓΩ

Μόλις βρήκες ακόμα ένα τέλειο λόγο να φύγεις για εκδρομή

Η φύση δεν σε ηρεμεί απλά: σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.