Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 κοινοί λόγοι για τους οποίους τσακώνεται ένα ζευγάρι

Σου θυμίζουν κάτι;


Γεωργία Κοντού

1. Η ανάγκη για προσοχή: Συνήθως περιμένουμε από το σύντροφό μας να μας δείξει το ενδιαφέρον που χρειαζόμαστε, χωρίς να του μεταφέρουμε με σαφήνεια αυτή την ανάγκη μας. Το αποτέλεσμα; "Πολλούς από τους καβγάδες που συμβαίνουν, φαινομενικά, για το φλερτ ή τη ζήλια κρύβουν συχνά την ανάγκη για περισσότερη προσοχή", όπως εξηγεί η Τάμι Νέλσον, συγγραφέας του βιβλίου "The New Monogamy". Αν δυσκολεύεσαι να του ζητήσεις να σου δίνει περισσότερη σημασία γιατί θεωρείς ότι "πέφτεις" στα μάτια του, η Νέλσον προτείνει αυτή την άσκηση: "Άρχισε καθημερινά να του λες τρία πράγματα που εκτιμάς σε αυτόν. Και ζήτησέ του να κάνει το ίδιο". Έτσι, το όφελος θα είναι διπλό. Θα επικεντρωθείτε στις θετικές πλευρές της σχέσης σας και μπορεί να τον βοηθήσεις να κατανοήσει, έμμεσα, τι έχεις περισσότερη ανάγκη από εκείνον. 

2. Τα πεθερικά: Ένα πρόβλημα... από τις απαρχές του χρόνου. Ιδιαίτερα αν τα πεθερικά στηρίζουν το ζευγάρι, είτε οικονομικά είτε κάνοντας baby-sitting στο παιδί, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να παρεμβαίνουν στην προσωπική ζωή του. Σε οποιοδήποτε πρόβλημα η διαφωνία προκύψει με τα πεθερικά, ωστόσο, το παιδί του παρεμβατικού γονιού είναι αυτό που θα πρέπει να το λύσει, όχι η νύφη ή ο γαμπρός του. Με άλλα λόγια, αν η συμπεριφορά της πεθεράς σου είναι πολύ ελεγκτική, συζήτησέ το καταρχάς με το σύζυγό σου, ωστέ αυτός να της θέσει κάποια όρια. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να έχεις συγκρατημένες προσδοκίες από τα πεθερικά σου. Μπορεί να μην καταφέρεις να τους αγαπήσεις σαν δικούς σου γονείς, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να τους συνηθίσεις.

3. Το κινητό τηλέφωνο. Μήπως ο σύζυγός σου έχει γίνει... τζάνκι του iPhone του, το οποίο δεν αποχωρίζεται ούτε στο τραπέζι του φαγητού; Ίσως ήρθε η ώρα να θέσεις κάποιους κανόνες. Εξήγησέ του ότι κάποιες στιγμές είναι σημαντικό για εσένα και τα παιδιά να τις περνάτε όλοι μαζί χωρίς αντιπερισπασμούς. Ζήτησέ του να το βάζει στο αθόρυβο σε συγκεκριμένες οικογενειακές δραστηριότητες, π.χ. στο τραπέζι, σε μια βόλτα με φίλους ή όταν βλέπετε μια ταινία.

4. Το σεξ. Ένα από τα πιο τοξικά δηλητήρια σε μια σχέση είναι όταν οι σύντροφοι έχουν διαφορετικά ζητούμενα στο σεξ. Το χειρότερο, βασικά, δεν είναι η απουσία σεξουαλικής ικανοποίησης, αλλά το διαρκές αίσθημα απόρριψης που βιώνει ο σύντροφος ο οποίος το επιδιώκει συχνότερα. Η Νέλσον, πάντως, συμβουλεύει να θέσεις επί τάπητος το θέμα και να πει ο καθένας από εσάς πώς αντιμετωπίζει την ερωτική ζωή σας από την πλευρά του. "Για παράδειγμα, αν το πρόβλημά σου είναι ότι δεν κάνετε αρκετό σεξ, πες του ότι δύο φορές την εβδομάδα  είναι για σένα λίγες και πως νιώθεις ότι δεν σε θέλει πια. Όταν έρθει η σειρά του να μιλήσει, ίσως εκπλαγείς από το πόσο διαφορετικά μπορεί να ερμηνεύει την κατάσταση εκείνος". Δύο σύντροφοι δεν έχουν πάντα τις ίδιες σεξουαλικές ανάγκες, οπότε μη βιαστείς να αντιμετωπίσεις την ψυχρότητά του ως ένδειξη αδιαφορίας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό