4 τρόποι που σαμποτάρεις τον χωρισμό σου - AllYou.gr

Search

4 τρόποι που σαμποτάρεις τον χωρισμό σου

Μερικά λάθη που κάνεις μετά το "χωρίζουμε" κοστίζουν ψυχικά και χρονικά.

15 Ιουλίου 2017

Ο χωρισμός δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αυτό το ξέρεις. Θέλει δύναμη και υπομονή, το στάδιο που έρχεται μετά τη λέξη "χωρίζουμε". Αν είσαι σε αυτή τη φάση, προσπάθησε να αποφύγεις τα ακόλουθα. 

#1. Διατηρείς επαφή

Η ιδέα να μη του μιλάς, μπορεί να σε φρικάρει αλλά πρέπει όντως να κόψεις επαφή. Αν διατηρήσεις οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να παρατείνεις τον πονο και τη λύπη που φαίρνει μια τέτοια κατάσταση. 

#2. Άρνηση 

Αρνείσαι, δηλαδή λες στον εαυτό σου ότι είσαι καλά και ότι δε θα περάσεις δύσκολα με αυτόν τον χωρισμό. Όμως, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Αν ήσουν με έναν άνθρωπο ουσιαστικά μαζί, είναι φυσικό το ότι φεύγει από τη ζωή σου να σε κάνει να λυπάσαι και να πρέπει να περάσεις ένα στάδιο αποδοχής της απώλειας. 

#3. Ψάχνεις γρήγορα τον επόμενο

Είναι συχνό φαινόμενο μετά από ένα χωρισμό να θέλει κάποιος να βγει απανωτά ραντεβού. Το πιο πιθανό είναι όμως ότι αν βιαστείς, θα δημιουργήσεις νέα προβλήματα. Δεν είσαι ο εαυτός σου αμέσως μετά από ένα χωρισμό, και αυτό στο νέο άνθρωπο που θα συναντήσεις, ακόμα και αν είναι το σωστό άτομο, θα είναι παραπλανητικό και εν τέλει πιθανότατα θα το διώξει μακρυά.

#4. Ρίχνεις όλο το φταίξιμο στον πρώην σου

Είναι φυσικό να τον κατηγορείς, ειδικά αν ήταν εκείνος αυτός που αποφάσισε να μπει ένα τέλος στη σχέση σας. Αλλά το να τα ρίχνεις όλα σε εκείνον δε θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Έκανες και εσύ λάθη, έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης. Και μόνο με το να αναγνωρίσεις τα παραπάνω, μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και να βγεις κερδισμένη από αυτή την επίπονη διαδικασία. 
 

*Με πληροφορίες από το Psychology TodayΑκολούθησε το allyou στο Instagram!