Πριν (ξανα)μοιραστείς τις φωτογραφίες των διακοπών σου στο Fb, διάβασε αυτό! - AllYou.gr

Search

Πριν (ξανα)μοιραστείς τις φωτογραφίες των διακοπών σου στο Fb, διάβασε αυτό!

Έχει ενδιαφέρον. 

18 Οκτωβρίου 2014

Αν ετοιμάζεσαι, χαρούμενη, να ανεβάσεις στο Facebook τις φωτογραφίες σου από το μαγευτικό Σαββατοκύριακο που πέρασες πρόσφατα στο Παρίσι, ξανασκέψου το. Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι για κάθε ανάρτηση που κάνουμε σχετικά με ένα εξωτικό ή πολυτελές ταξίδι μας, εισπράττουμε αποξένωση και φθόνο από τους διαδικτυακούς φίλους μας.

Οι ψυχολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα ανακάλυψαν ότι οι ασυνήθιστες εμπειρίες όχι μόνο δεν μας μετατρέπουν στην ψυχή της παρέας, αλλά αντιθέτως μειώνουν τον αριθμό εκείνων που θα ήθελαν να μας προσεγγίσουν.

"Μια ερμηνεία είναι ότι οι άνθρωποι ζηλεύουν όσους ζουν πιο συναρπαστικά από αυτούς, ή τουλάχιστον ότι νιώθουν πως δεν έχουν να συζητήσουν πολλά μαζί τους", καταλήγουν οι συγγραφείς της μελέτης. "Αν μια εμπειρία σε μετατρέπει σε κάποιον που δεν έχει τίποτα κοινό με τους άλλους, τότε όσο όμορφη κι αν ήταν, δεν θα σε κάνει μακροπρόθεσμα ευτυχισμένο".

Αν λοιπόν απολαμβάνεις εμπειρίες που ούτε καν να ονειρευτεί δεν μπορεί ο διαδικτυακός σου περίγυρος, να είσαι προετοιμασμένη να πληρώσεις το ανάλογο... social τίμημα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!