Γιατί να πηγαίνεις να βλέπεις τη γιαγιά σου - AllYou.gr

Search

Γιατί να πηγαίνεις να βλέπεις τη γιαγιά σου

Τι κερδίζει εκείνη και τι εσύ.

05 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν ανήκεις στις τυχερές που έχεις γιαγιά και παππού, ή τον έναν από τους δύο, βάλε στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα μια επίσκεψη στο σπίτι της. Οι έρευνες λένε ότι αυτό αυξάνει το προσδόκιμο ζωής της, και νομίζω ότι σε αφορά.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εκτός από τις ασθένειες που φέρνουν μαζί τους τα γηρατεία, η μοναξιά είναι αυτή που προκαλεί την πτώση του οργανισμού.

Στο πλαίσιο της μελέτης παρακολουθήθηκαν 1.600 ενήλικες, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη και βρέθηκε ότι οι πιο μοναχικοί από αυτούς είχαν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. 
«Η ανάγκη που έχουμε ολόκληρη τη ζωή μας -οι άνθρωποι που μας ξέρουν, που μας εκτιμούν, που μας δίνουν χαρά- δεν φεύγει ποτέ», επισημαίνει η Barbara Moscowitz, επικεφαλής κοινωνική λειτουργός στο Massachusetts General Hospital, με ειδίκευση στη γεροντολογία.

Επίσης συμπληρώνει κάτι πολύ σημαντικό: «Οι ηλικιωμένοι είναι πιο ανεκτικοί στις ατέλειες και διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων που αγαπούν. Όσο μεγαλώνεις, βάζεις περισσότερη πείρα στις φιλίες σου. Ξέρεις για τι αξίζει να δώσεις μάχη και για τι όχι».

Έτσι, μια επίσκεψη στη γιαγιά ή μια μικρή βόλτα μαζί της, θα βοηθήσει πρωτίστως εκείνη και δευτερευόντως εσένα καθώς έχεις να πάρεις πολλά από τη θυμοσοφία της. Πάντα έχεις να κερδίσεις από έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που έχει κατασταλάξει σε πολλά πράγματα στη ζωή του!

Καλό είναι να την παρακινείς να κάνει πράγματα, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές της. Να βγαίνει από το σπίτι, να συναντά ανθρώπους, να πηγαίνει στο ΚΑΠΗ, να κάνει και καμιά εκδρομή πού και πού. Αυτό θα τη βοηθήσει να αποφύγει την κατάθλιψη και θα της χαρίσει χρόνια ζωής!

Θα δεις ότι μέσα από όλο αυτό θα νιώσεις και εσύ μια γλύκα στην καρδιά σου.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!