4 λόγοι που αλλάζουν οι φιλίες όταν παντρεύεσαι - AllYou.gr

Search

4 λόγοι που αλλάζουν οι φιλίες όταν παντρεύεσαι

Γιατί η βέρα κάνει τις κολλητές σου πέρα.

03 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν είσαι single οι φίλες σου είναι, λες, η οικογένειά σου. Όταν ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας, και κάνεις πια τη δική σου οικογένεια, για έναν περίεργο λόγο αναθεωρείς. 

Όλα αλλάζουν. Οι συνήθειές σου, ο τρόπος ζωής σου, οι παρέες σου. Και οι κολλητές σου, κυρίως εάν δεν είναι παντρεμένες ή σε σχέση, απομακρύνονται. Ή μήπως άθελά σου τις απομακρύνεις εσύ;

Υπάρχουν 4 λόγοι που φέρνουν τα πάνω κάτω σε μια γυναικεία φιλία όταν έρχεται ο γάμος:

1. Δεν έχεις πια τόσο χρόνο: 
Το να έχεις να διαχειριστείς το δικό σου σπίτι, να ψωνίσεις, να μαγειρέψεις, να κάνεις ένα σωρό δουλειές, δεν σου επιτρέπει να σκέφτεσαι πότε θα πας για καφέ.

2. Εγκλωβίζεσαι σε κοινωνικά στερεότυπα: 
Τι θα πει ο κόσμος; Εσύ, μια παντρεμένη γυναίκα, να βγαίνεις με μια ελέυθερη που ψάχνεται; Λόγια της μαμάς σου, της πεθεράς σου, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι σου έχουν εντυπωθεί.

3. Προτιμάς να είσαι μαζί του:   
Κυρίως εάν είναι η πρώτη φορά που μένετε μαζί, όλα είναι καινούρια για τους νιόπαντρους. Και θέλεις να χορτάσεις κάθε στιγμή με τον αγαπημένο σου.

4. Δεν εγκρίνει εκείνος:
Μπορεί να σου «επέτρεπε» να βγαίνεις με τις φίλες σου πριν τον γάμο, τώρα όμως πρέπει να σοβαρευτείς. Και εάν δεν εγκρίνει τις φίλες σου, δεν θέλεις να τσακωθείτε για αυτό...

Εάν αυτοί, ή κάποιος από αυτούς, είναι λόγοι που έχεις κάνει πέρα τις φίλες σου, σκέψου μήπως τελικά η φιλία σας δεν ήταν αυθεντική. Μήπως είχε ημερομηνία λήξης. Και έπρεπε να σταματήσει, γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή όσο μεγαλώνουμε. 
Εάν όμως αξίζει, δεν πρέπει να αφήσεις κανέναν λόγο να στην στερήσει. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!