Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μicro-cheating: Μήπως τον απατάς και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι;

Μικρές κινήσεις που διαλύουν τα σημερινά ζευγάρια. Τσέκαρε αν τις κάνεις και εσύ για να αποφύγεις τα χειρότερα...



Tις παλιές εποχές τα πράγματα ήταν απλά. Απιστία σήμαινε να τσακώσεις τον άλλον στο κρεβάτι με άλλη. Πέραν αυτού, άντε καμιά ζήλια όταν υπήρχε "φλερτ" στον αέρα. Τη σήμερον ημέρα, τα πράγματα έχουν γίνει λίγο πιο μπερδεμένα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας έχουν κάνει να έχουμε πολύ πιο εύκολο να μιλάμε σε κόσμο, πράγμα καλό γενικά αλλά έως προβληματικό όταν έχουμε σχέση. 

Αυτό τονίζει, τουλάχιστον, η ψυχολόγος Martin Graff, η οποία λέει πως σήμερα, αρκετοί επιδίδονται σε micro-cheating και καταφέρνουν να χαλάσουν τη σχέση τους. Τι εστί micro-cheating; Μικρά πράγματα που είναι στην γκρίζα ζώνη μεταξύ μιας φιλικής διάδριασης και της απιστίας. Κινήσεις που δείχνουν ότι το άτομο είναι συναισθηματικά ή φυσικά εστιασμένο σε κάποιον εκτός σχέσης. 

Θες μερικά παραδείγματα;

- Βάζεις καρδούλα στο post ενός άντρα που βρίσκεις όμορφο 
- Έχεις μια συνομιλία που δε μοιράζεσαι με τον καλό σου
- Έχεις αποθηκευμένο κάποιον με "κωδικό όνομα" στο κινητό σου
- Έχεις στείλει μήνυμα στον πρώην σου να μοιραστείς κάτι κοινό σας από το παρελθόν

Η λίστα είναι μεγάλη, αλλά πιάνεις το νόημα. Η Graff υποστηρίζει ότι σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να χαλάσουμε χρόνο σε "φίλους" και να μην αφιερώνουμε αυτή την ενέργεια στη σχέση μας, με αποτέλεσμα η τελευταία να αρρωσταίνει. 

Και ενώ πάνω-κάτω τα λες και λογικά αυτά που λέει η κυρία ψυχολόγος, ένας άλλος "ειδικός των σχέσεων", ο Don Savage, ασκεί κριτική. "Ξέρετε ποιοι βλέπουν όλα αυτά σαν απιστία; Οι χειριστικοί σύντροφοι" ανέφερε.

Η αλήθεια, μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση. Αν θέλεις να έχεις ουσιαστική σχέση, μοιράζεσαι τα πάντα, δεν κρύβεσαι, δεν κοιτάς αλλού. Αν θέλεις να είσαι ζευγάρι με κάποιον, οι κανόνες πρέπει να μπαίνουν από εσάς και να γίνονται σεβαστοί και από τους δύο. Μπορεί να μη σε ενοχλεί να βάζει καρδούλες σε άλλες, και άρα και εσύ να περιμένεις το ίδιο από εκείνον. Μπορεί να μη θεωρείς "πονηρό" το ότι πήγε για καφέ με εκείνη τη συνάδερφο και δε στο είπε. Μπορεί και όχι. Your love, your rules.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30