Είσαι δεσμευμένη, αλλά... έχεις μάτια (και) γι' άλλον. Και τώρα, τι κάνουμε; - AllYou.gr

Search

Είσαι δεσμευμένη, αλλά... έχεις μάτια (και) γι' άλλον. Και τώρα, τι κάνουμε;

Όχι, δεν σε συμβουλεύουμε να απιστήσεις.

31 Οκτωβρίου 2014

Παρόλο που η σχέση σου σε καλύπτει συναισθηματικά, η φράση "δεν έχω μάτια γι' άλλον" δεν σε εκφράζει απόλυτα. Πώς θα διαχειριστείς τις τύψεις σου που τον απατάς, έστω και νοερά; 

Οι ψυχολόγοι Arnold Lazarus, Clifford Lazarus και ο ψυχίατρος Allen Fay, συγγραφείς του βιβλίου "Ούτε να το σκεφτείς!" εξηγούν ότι "κάποια είδη πουλιών και άλλων ζώων είναι ενστικτωδώς μονογαμικά. Αν και ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν ελκυστική αυτή την αφοσίωση, στο DNA μας δεν υπάρχει γραμμένος κάποιος τέτοιος κώδικας απόλυτης αποκλειστικότητας. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι είναι σε θέση να ερεθίζονται και να διεγείρονται από χιλιάδες διαφορετικά άτομα". 

Οι τύψεις σου για την "εγκεφαλική απιστία" βασίζονται στην ιδέα ότι είναι κακό να σκέφτεσαι ερωτικά άλλους ανθρώπους. Αυτή, με τη σειρά της, στηρίζεται στο μύθο ότι υπάρχει εκεί έξω ο κύριος Σωστός ή η κυρία Σωστή, και πως όταν τον συναντήσουμε, θα επακολουθήσει η ισόβια ευτυχία. Ας επιστρέψουμε όμως στην πραγματικότητα: Ακόμη κι αν είσαι ικανοποιημένη από τη σχέση σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό να "γδύνεις" νοερά έναν άγνωστο –ή κάποιο φίλο ή συνεργάτη– και να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν στο κρεβάτι. "Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πραγματοποιούν τις φαντασιώσεις τους, όμως οι περισσότεροι τις έχουν και τις απολαμβάνουν, ακόμη και στους καλύτερους γάμους ή τις πιο αφοσιωμένες σχέσεις» καταλήγουν οι ειδικοί. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!