Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως παραμένετε μαζί για τους λάθος λόγους;

Κάνε ένα μίνι τεστ να δεις τι είναι τελικά αυτό που σας αποτρέπει από το να τραβήξετε χωριστούς δρόμους. Μπορεί να εκπλαγείς.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Είστε μαζί καιρό, αλλά τα πράγματα δεν τα λες και ονειρεμένα. Μαλώνετε, δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, γενικά το έχετε χάσει. Κι όμως, δε χωρίζετε. Και το θέμα είναι: γιατί;

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι εκτός από την αγάπη που πιθανόν τρέφετε ο ένας για τον άλλον. Κι αυτοί οι λόγοι, κρατούν πολλά ζευγάρια μαζί, ενώ ουσιαστικά δεν είναι αυτό που θα έλεγες και στο χωριό σου meant to be.

Πρόκειται για αυτά που οι ψυχολόγοι αποκαλούν "υλικούς περιορισμούς". Για παράδειγμα, έχετε ανοίξει ένα κοινό λογαριασμό μαζί, έχετε πάρει μαζί το σπίτι σας, ή πέρα από υλικά, έχετε αποκτήσει ένα κατοικίδιο που και οι δύο φροντίζετε.

Τέτοια πράγματα μπορούν να κρατήσουν μια σχέση, και έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε ανύπαντρα ετερόφυλα ζευγάρια το 2011, ένας μόνο τέτοιος περιορισμός αυξάνει κατά 10% τις πιθανότητες να μείνει μαζί ένα ζευγάρι! 

Αν, λοιπόν, είσαι σε σχέση, τσέκαρε την περίπτωση να μένετε μαζί για τέτοια πράγματα και μιλήστε ειλικρινά, για να δείτε αν όντως το... έχετε χάσει από πλευράς ουσίας, τι θα κάνετε πρακτικά. 

Από την άλλη, αν δεν έχεις τέτοια ακόμα, σίγουρα μπορείς να σκεφτείς πονηρά και να πεις "ώρα να κάνουμε κοινό λογαριασμό για να μη χωρίσουμε ποτέ" αλλα στ' αλήθεια θες αυτό; Θες η σχέση σου στην ουσία να κρατιέται από "πρακτικά ζητήματα" και όχι από βαθιά αισθήματα; Είμαστε σίγουρες πως όχι. Γι' αυτό κάνε το σωστό, και πριν προχωρήσεις σε τέτοια μοιράσματα, να έχεις μια απάντηση να δώσεις στον εαυτό σου (και σε εκείνον- ευθύτητα!) σχετικά με το τι θα γίνει αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα ονειρεύεστε. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party