Αμφιστρέφεια: Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η νέα "τάση"! - AllYou.gr

Search

Αμφιστρέφεια: Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η νέα "τάση"!

Ούτε εσωστρεφής, ούτε εξωστρεφής.

01 Νοεμβρίου 2014

Με όλα αυτά που γράφονται τα τελευταία χρόνια περί εσωστρέφειας και εξωστρέφειας, ίσως έχεις αναρωτηθεί σε ποιον τύπο προσωπικότητας ανήκεις. Υπάρχει όμως και ένας τρίτος και ενδιάμεσος, που συνδυάζει στοιχεία και από τους δύο: ο αμφιστρεφής. Είναι ο πιο συνηθισμένος και μάλιστα υπερτερεί σε διάφορα σημεία. 

Για παράδειγμα οι αμφιστρεφείς:

1. Είναι πιο ευέλικτοι: Δεν επιλέγουν πάντα τη μία ή την άλλη συμπεριφορά. Νιώθουν εξίσου άνετα και σε καταστάσεις όπου οι εσωστρεφείς αισθάνονται σαν το σπίτι τους και σε εκείνες που απολαμβάνουν οι εξωστρεφείς.

2. Είναι πιο σταθεροί συναισθηματικά: Επηρεάζονται από εξωτερικές συνθήκες αλλά σε ισορροπημένο βαθμό, χωρίς να παρασύρονται από αυτές, σύμφωνα με τον διάσημο ψυχολόγο Χανς Αϊζένκ που εισήγαγε τον όρο "αμφιστρεφής" το 1947.

3. Έχουν καλό ένστικτο: Ένα προσόν που τους βοηθάει και στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή τους. Ξέρουν πότε να μιλήσουν και πότε να μείνουν σιωπηλοί, πότε να πιέσουν καταστάσεις και πότε να υποχωρήσουν.

4. Είναι πιο πειστικοί: Μια μελέτη του 2013 κατέρριψε το στερεότυπο ότι οι εξωστρεφείς είναι οι καλύτεροι πωλητές, παραχωρώντας στους αμφιστρεφείς αυτό τον τίτλο. Οι αμφιστρεφείς που συμμετείχαν διαπιστώθηκε ότι σημειώνουν κατά 24% υψηλότερα κέρδη από πωλήσεις σε σχέση με τους εξωστεφείς.

Αν λοιπόν κάποιος σε ρωτήσει αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσεις να εξηγείς σε ποιες περιπτώσεις είσαι το ένα και σε ποιες το άλλο. Απάντησε, απλά, αμφιστρεφής. Πιθανότατα αυτή θα είναι η αλήθεια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!