Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμφιστρέφεια: Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η νέα "τάση"!

Ούτε εσωστρεφής, ούτε εξωστρεφής.


Γεωργία Κοντού

Με όλα αυτά που γράφονται τα τελευταία χρόνια περί εσωστρέφειας και εξωστρέφειας, ίσως έχεις αναρωτηθεί σε ποιον τύπο προσωπικότητας ανήκεις. Υπάρχει όμως και ένας τρίτος και ενδιάμεσος, που συνδυάζει στοιχεία και από τους δύο: ο αμφιστρεφής. Είναι ο πιο συνηθισμένος και μάλιστα υπερτερεί σε διάφορα σημεία. 

Για παράδειγμα οι αμφιστρεφείς:

1. Είναι πιο ευέλικτοι: Δεν επιλέγουν πάντα τη μία ή την άλλη συμπεριφορά. Νιώθουν εξίσου άνετα και σε καταστάσεις όπου οι εσωστρεφείς αισθάνονται σαν το σπίτι τους και σε εκείνες που απολαμβάνουν οι εξωστρεφείς.

2. Είναι πιο σταθεροί συναισθηματικά: Επηρεάζονται από εξωτερικές συνθήκες αλλά σε ισορροπημένο βαθμό, χωρίς να παρασύρονται από αυτές, σύμφωνα με τον διάσημο ψυχολόγο Χανς Αϊζένκ που εισήγαγε τον όρο "αμφιστρεφής" το 1947.

3. Έχουν καλό ένστικτο: Ένα προσόν που τους βοηθάει και στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή τους. Ξέρουν πότε να μιλήσουν και πότε να μείνουν σιωπηλοί, πότε να πιέσουν καταστάσεις και πότε να υποχωρήσουν.

4. Είναι πιο πειστικοί: Μια μελέτη του 2013 κατέρριψε το στερεότυπο ότι οι εξωστρεφείς είναι οι καλύτεροι πωλητές, παραχωρώντας στους αμφιστρεφείς αυτό τον τίτλο. Οι αμφιστρεφείς που συμμετείχαν διαπιστώθηκε ότι σημειώνουν κατά 24% υψηλότερα κέρδη από πωλήσεις σε σχέση με τους εξωστεφείς.

Αν λοιπόν κάποιος σε ρωτήσει αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσεις να εξηγείς σε ποιες περιπτώσεις είσαι το ένα και σε ποιες το άλλο. Απάντησε, απλά, αμφιστρεφής. Πιθανότατα αυτή θα είναι η αλήθεια.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.