5 λόγοι για να μείνεις ερωτευμένη και μετά το γάμο (κι όμως, γίνεται)! - AllYou.gr

Search

5 λόγοι για να μείνεις ερωτευμένη και μετά το γάμο (κι όμως, γίνεται)!

Ευτυχισμένοι μαζί. 

02 Νοεμβρίου 2014

Συχνά λέγεται πως ο γάμος χρειάζεται δουλειά και συνεχή προσπάθεια, για να διαρκέσει στο χρόνο. Πως δεν αρκεί μονάχα ο έρωτας και το μυστήριο της εκκλησίας, γιατί πολλές φορές αυτά γίνονται παρελθόν μπροστά σε νέες προκλήσεις. 

Και τώρα σκέψου αυτό: Αν σε ρωτούσα γιατί παραμένεις παντρεμένη, θα μου απαντούσες με το ίδιο πάθος και την ίδια χαρά, όπως όταν έλεγες το μεγάλο «Ι do»; 

Αν διστάζεις να απαντήσεις, σου παρουσιάζω τα 5 μυστικά των ζευγαριών που δηλώνουν ακόμα ευτυχισμένα μαζί (για να θυμηθείς όλα όσα σε έκαναν να πάρεις την μεγάλη απόφαση):

1. Εμπιστοσύνη. Το να ξέρεις ότι δεν θα σε προδώσει. Από το να του αποκαλύψεις το μεγαλύτερο μυστικό σου, μέχρι την πιο εξωφρενική φοβία σου.  

2. Στήριξη. Ένας σύντροφος δεν είναι ιδανικός μόνο για τις σεξουαλικές επιδόσεις ή την εμφάνιση του. Οφείλει να είναι φίλος–στήριγμα στα καλά και τα δύσκολα. 

3. "Ευγνωμοσύνη". Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, ακόμα και μετά το γάμο, απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της ζωής σαν τα μικρά παιδιά. 

4. Σεβασμός στη διαφορετικότητα. Τα ετερώνυμα έλκονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να γίνουν ένα. Ναι, κανείς δεν είναι ίδιος, δε σου μοιάζει απόλυτα. Αυτό είναι και το μαγικό σε μια σχέση, να μπορείς να φέρεις σε ισορροπία δυο αντίθετους χαρακτήρες και μαζί να αντιμετωπίσετε τον κόσμο.

5. Ανιδιοτελής αγάπη και κατανόηση. Τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε, αυτό πιστεύουν και οι αιώνια αγαπημένοι. Αγάπησε το άλλο σου μισό γι αυτό που είναι, δώσε του την ευκαιρία να μάθει μέσα από τα λάθη του και να γίνει καλύτερος άνθρωπος και σύζυγος. Εννοείται πώς πρέπει να κάνεις το ίδιο κι εσύ. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!