4 τύποι ανθρώπων που έχουν τάση για απιστία - AllYou.gr

Search

4 τύποι ανθρώπων που έχουν τάση για απιστία

Αναλύουμε την έρευνα που αποκαλύπτει τα αυτονόητα.

21 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Οι νέοι ή οι μεγαλύτεροι; Οι έμπειροι ή οι άπειροι; Οι όμορφες ή οι λιγότερο όμορφες; Ποιοι και ποιες απιστούν περισσότερο; 

Συγγνώμη, δεν είναι ωραίο να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους, αλλά από την άλλη εάν δεν μας βάλουν σε κατηγορίες, εάν δεν μας εντάξουν σε τύπους οι επιστήμονες, πώς θα τις κάνουν τις έρευνες;

Και συνεχίζουμε με μια έρευνα που διεξήχθη από Αμερικανούς ψυχολόγους, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.   
Οι ειδικοί παρακολούθησαν 233 νιόπαντρα ζευγάρια για χρονικό διάστημα έως 3,5 ετών, στο πλαίσιο του οποίου κατέγραφαν τα πάντα για τη σχέση τους (ω, Θεέ μου, δεν μπορώ να σκεφτώ πώς συνέβη αυτό) ενώ παράλληλα ψυχολόγοι έκαναν πειράματα δείχνοντας στους εθελοντές φωτογραφίες όμορφων ανδρών και γυναικών. 

Και τελικά βρήκαν ποιοι τύποι έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να απιστήσουν:

1. Οι νεότεροι. Για την αλητεία, για την εμπειρία, για να έχουν να λένε.

2. Οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τον γάμο τους. Πόσο λογικό;

3. Οι αρκετά ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή. Πόσο αναμενόμενο; Προσοχή, δεν λέει "οι πολύ ικανοποιημένοι"...

4. Οι λιγότερο ευπαρουσίαστες γυναίκες. Επίσης αναμενόμενο εάν αυτές οι λιγότερο ευπαρουσίαστες δεν έχουν αυτοπεποίθηση και την αναζητούν (λανθασμένα) μέσα από επιβεβαιώσεις πολλαπλών μετώπων. 

Και με τους λιγότερο ευπαρουσίαστους άντρες, τι γίνεται; Είναι πιο πιστοί, λένε, αυτοί, εάν όμως έχουν μια όχι και τόσο όμορφη σύντροφο, θα την κάνουν την απιστία τους. 

Δεν ξέρω εάν αυτό που τελικά παίζει ρόλο είναι η όψη του άλλου ή η εικόνα που έχει ο καθένας για τον εαυτό του. Νιώθω ότι το δεύτερο είναι πιο ισχυρό. Τι λες κι εσύ;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!