Γιατί πρέπει να μιλήσεις για τον πρώην σου στο πρώτο ραντεβού - AllYou.gr

Search

Γιατί πρέπει να μιλήσεις για τον πρώην σου στο πρώτο ραντεβού

Η ειλικρίνεια είναι μονόδρομος, τονίζει και μια ψυχολόγος από το University of Massachusetts.

06 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Το ότι όταν ξεκινάς μια σχέση πρέπει να είσαι ειλικρινής για να θέσεις σωστές και γερές βάσεις το ξέρεις. Αλλά έλα που όταν σκέφτεσαι να πεις για εκείνο το ταξίδι με τον πρώην, κάπως κομπιάζεις να πεις τη λέξη αυτή π ρ ώ η ν. Είσαι μάλλον κατά του να αναφέρεσαι σε προηγούμενες σχέσεις από τόσο νωρίς. Όμως, ξέρεις; Μάλλον κάνεις λάθος.

Σύμφωνα με όσα τονίζει η ψυχολόγος του University of Massachusetts, Susan Krauss Whitbourne, το να αποφύγεις να θίξεις το θέμα προηγούμενων σχέσεων στο πρώτο ραντεβού, μπορεί να σε βρει αντιμέτωπη στο μέλλον με άβολες καταστάσεις.

Πχ. δε λες ότι στη Γαλλία είχες πάει με τον πρώην, αλλά με έναν φίλο. Αλλά τελικά, μερικά ραντεβού μετά, αποκαλύπτεις ότι ήταν ο πρώην. Και υπάρχει θέμα, όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις, γιατί είναι ψέμα αυτό που είχες πει τότε τότε στην αρχή. Αθώο μεν, ψέμα δε.

Μίλα ανοιχτά. Θες έναν άνθρωπο που να σε αποδέχεται και να σε μάθει. 

Αν αναφέρεις έναν πρώην, κάποιος που είναι ασφαλής και σωστός, θα σε ρωτήσει επιπλέον όσα πράγματα θέλει και μετά θα αλλάξει κουβέντα. Το να παρατραβήξει το θέμα ή να αποφύγει να μιλήσει περαιτέρω, είναι καμπανάκι...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!