Το "τεστ" της φιλίας

Search

Το "τεστ" της φιλίας

Η σχέση σου με τους φίλους σου περνάει από διάφορες δοκιμασίες, όπως είναι αυτή των καλοκαιρινών διακοπών. Πώς θα καταλάβεις ότι "πιάνει τη βάση";

10 Ιουλίου 2014

Συμβαίνει σε όλους μας: κάποια δείγματα της συμπεριφοράς ενός φίλου μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις τους. Σίγουρα δεν υπάρχει "μετρητής φιλίας", ωστόσο ο David J. Lieberman, PhD, συγγραφέας του βιβλίου "Μπορείς να τους πείσεις", θεωρεί ότι τα παρακάτω 6 κριτήρια χαρακτηρίζουν μια αληθινή φιλία:

1. Ενδιαφέρον. Μίλησέ του για κάτι σημαντικό που σου συμβαίνει και παρατήρησε αν θα σου τηλεφωνήσει αργότερα για να μάθει πώς εξελίχθηκε. Αν δεν το κάνει, τηλεφώνησέ του εσύ και δες αν θα το αναφέρει. 

2. Αφοσίωση. Πες του ένα μυστικό για κάποιον κοινό φίλο (τον οποίο θα έχεις προηγουμένως ενημερώσει) και παρατήρησε αν θα το κρατήσει για τον εαυτό του.

3. Σταθερότητα. Οι πραγματικοί φίλοι καμαρώνουν για τις επιτυχίες σου χωρίς να τις ζηλεύουν. Υπολόγισε σε εκείνον που βρίσκεται κοντά σου και στις καλές περιόδους της ζωής σου, όχι μόνο όταν τα νέα είναι άσχημα. 

4. Ειλικρίνεια. Σου εκφράζει αυτό που πιστεύει, έστω και με τακτ, ακόμη και με τον κίνδυνο να θυμώσεις. 

5. Σεβασμός. Σέβεται τις επιθυμίες σου και σου δίνει χρόνο. Δεν επιμένει π.χ. να του μιλήσεις για κάτι για το οποίο δεν νιώθεις έτοιμη. 

6. Αυταπάρνηση. Είναι πρόθυμος να θυσιάσει κάτι, έστω και μικρό, για να σε ευχαριστήσει. Ο αμοιβαίος συμβιβασμός είναι αναπόσπαστο συστατικό μιας φιλίας.

"Αν περάσει με επιτυχία 4 ή περισσότερες από αυτές τις δοκιμασίες, κατά πάσα πιθανότητα έχεις έναν άνθρωπο στον οποίο μπορείς να βασιστείς", αποφαίνεται ο ειδικός. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

9 φορές που θέλαμε να είχαμε τα μαλλιά της Emma Stone

Η γνωστή ηθοποιός ανεβάζει τον πήχη κάθε φορά που περπατάει στο κόκκινο χαλί!