Αυτά είναι τα 4 πράγματα που θεμελιώνουν μια σχέση! - AllYou.gr

Search

Αυτά είναι τα 4 πράγματα που θεμελιώνουν μια σχέση!

Πόσο σταθερή είναι η δική σου;

05 Νοεμβρίου 2014

1. Μια κοινή γλώσσα αγάπης: Είναι ο τρόπος που εκφράζετε ο ένας στον άλλο τα συναισθήματά σας. Για να έχει μια σχέση διάρκεια, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τους κώδικες επικοινωνίας του συντρόφου σου, τους τρόπους με τους οποίους ο σύντροφός σου σού λέει "σ' αγαπώ", ακόμη και όταν δεν ξεστομίζει την ίδια τη φράση. Αυτοί οι κώδικες μπορεί να περιλαμβάνουν το χρόνο και την προσοχή που σου αφιερώνει, τη σωματική επαφή, τις κουβέντες, τα δώρα και άλλες τρυφερές χειρονομίες. 

2. Η χάραξη κάποιων ορίων: Κακά τα ψέματα, όπως και εμείς δεν μπορούμε να ανεχτούμε κάποιες συμπεριφορές, ειδικά από τη στιγμή που θα περάσουν οι πρώτες εβδομάδες του τυφλού ενθουσιασμού σε μια σχέση, το ίδιο ισχύει και για το σύντροφό μας. Βασική προϋπόθεση λοιπόν για να γιορτάσετε πολλές επετείους μαζί είναι να ξεκαθαρίσετε από νωρίς ο ένας στον άλλο ποια είναι η κόκκινη γραμμή σας. Είτε πρόκειται για τους καβγάδες με φωνές, είτε για την απιστία, είτε για... τη συγκατοίκηση με τα πεθερικά. 

3. Η "συγνώμη": Αυτό σημαίνει και να τη ζητάμε και να τη δεχόμαστε - με ειλικρίνεια, σε κάθε περίπτωση. Αν δεν αποφασίζουμε να βάλουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να ζητήσουμε από το σύντροφό μας να μας συγχωρήσει για μια πράξη που ξέρουμε ότι είναι σφάλμα μας, τα απωθημένα συσσωρεύονται δηλητηριάζοντας σιγά σιγά τη σχέση. 

4. Οι στιγμές γέλιου: Δύο σύντροφοι δεν είναι μόνο ερωτικοί παρτενέρ αλλά και φίλοι. Και ένα από τα βασικά συστατικά μιας φιλίας είναι η κοινή αίσθηση του χιούμορ. Όταν λοιπόν γελάς μαζί με το σύντροφό σου, απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου και έρχεστε πιο κοντά.

Photo: Bart van Meele/FlickrΑκολούθησε το allyou στο Instagram!