Μήπως έχεις την εντύπωση ότι οι φίλοι σου σε ζηλεύουν; - AllYou.gr

Search

Μήπως έχεις την εντύπωση ότι οι φίλοι σου σε ζηλεύουν;

Αντιμετώπισέ το.

08 Νοεμβρίου 2014

Είναι μεγάλη απογοήτευση να αφηγείσαι σε ένα φίλο μια προσωπική ή επαγγελματική επιτυχία σου κι αυτός όχι μόνο να μη δείχνει να συμμερίζεται τη χαρά σου, αλλά να σε κριτικάρει, να απομακρύνεται από εσένα ή να υποβιβάζει τη σημασία της. Οφείλεις να το παραδεχτείς στον εαυτό σου: σε ζηλεύει. Ο ανταγωνισμός είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε μια φιλία, αλλά δεν είναι και ευχάριστο. Για την ακρίβεια, μπορεί να τη δηλητηριάσει. Πώς θα το διαχειριστείς λοιπόν;

Η Jan Yager, συγγραφέας του βιβλίου "Φίλοι για πάντα;" παραδέχεται ότι ακόμη και οι πιο στενοί φίλοι μπορεί κάπου κάπου να νιώθουν "τσιμπηματάκια" ζήλιας. Αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να χαλάσεις μια φιλία. Άλλωστε σε μια δημοσκόπηση, στην ερώτηση "έχει τύχει να σας ζηλέψει κάποιος φίλος;" απάντησαν θετικά το 62%. "Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η ζήλια του δεν στρέφεται ενάντια σε εσένα, αλλά ενάντια στην επιτυχία σου. Νιώθει πως είναι ανεπαρκής και πως απειλείται από εσένα, κι έτσι αντεπιτίθεται", πιστεύει η συγγραφέας και προτείνει τις παρακάτω τακτικές:

-Αν είναι περιστασιακός φίλος, ίσως θα ήταν καλύτερα να διαχειριστείς μόνη σου τα συναισθήματα που σου προκαλεί παρά να αντιμετωπίσεις τον ίδιο κατά πρόσωπο.

-Αν είναι κολλητός, μπορείς να το συζητήσεις μαζί του. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που του εκφράσεις τη χαρά σου που πήρες προαγωγή κι εκείνος αντιδράσει χλιαρά, ρώτα τον ευθέως αν η είδηση του προκάλεσε δυσάρεστα συναισθήματα και αν ναι, πρότεινέ του να τα συζητήσετε. Μην αφήσεις τέτοια ζητήματα να υποβόσκουν, γιατί "υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση ή ψυχρότητα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σταδιακά στη διάλυση της φιλίας σας", επισημαίνει η J. Yager. Σε καμία περίπτωση όμως μην τον ρωτήσεις: "Με ζηλεύεις;". Έτσι, θα τον φέρεις σε θέση άμυνας και δεν θα τον βοηθήσεις να κάνει αυτοκριτική και να αντιληφθεί τη συμπεριφορά του. 

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.