Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ένας επιπλέον λόγος να μη γίνεις... αντροχωρίστρα!

Tον αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.


Γεωργία Κοντού

Αν φλερτάρεις με κάποιον που γνωρίζεις ότι έχει ήδη σχέση, ξανασκέψου το - όχι μόνο για τους αυτονόητους λόγους: Σύμφωνα με μια νέα έρευνα (που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Journal of Research in Personality") αν σήμερα καταφέρεις να "κλέψεις" εσύ αυτόν τον άντρα, αύριο είναι πολύ πιθανό να τον "κλέψει" κάποια άλλη, με αποτέλεσμα να βρεθείς εσύ στη θέση της εγκαταλειμμένης γυναίκας.

"Οι άνθρωποι που δελεάζονται από μια νέα γνωριμία να αφήσουν την τωρινή σχέση τους πιθανόν να μην είναι αρκετά αφοσιωμένοι ούτε στην επόμενη που θα κάνουν", όπως σχολιάζει ο δρ Τζος Φόστερ, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αλαμπάμα. Τρεις μελέτες που έκαναν οι ειδικοί έδειξαν ότι όσοι αποφασίζουν να μπουν σε μια σχέση προτού βγουν από μια άλλη είναι σε γενικές γραμμές πιο ναρκισσιστές και πιο επιρρεπείς στην απιστία. "Ένα από τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στους ναρκισσιστές, σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους, είναι πως όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα σε μια σχέση, έχουν την τάση να δραπετεύουν από αυτήν και να αναζητούν κάτι καλύτερο", προσθέτει ο δρ Φόστερ. 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σε προσεγγίσει ένας δεσμευμένος συνάδελφος, μη βιαστείς να πιστέψεις ότι θα γίνεις η εκλεκτή της καρδιάς του. Από την άλλη, μη βιαστείς και να τον απορρίψεις: όπως προσθέτει ο επιστήμονας, είναι αυθαίρετο να εξάγουμε συμπεράσματα για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου αποκλειστικά από μια μεμονωμένη συμπεριφορά. Άλλωστε, κάποιες φορές μπαίνει στη μέση κι ο έρωτας, οπότε ό,τι και να πούμε εμείς μάλλον θα είναι περιττό.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια