Γιατί μετά το γάμο έχασες την καλύτερη σου φίλη; - AllYou.gr

Search

Γιατί μετά το γάμο έχασες την καλύτερη σου φίλη;

Ποια φταίει, εκείνη ή μήπως εσύ;

06 Αυγούστου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν είπες το «Ναι, δέχομαι!» στον αγαπημένο σου έκλεισες τα αυτιά στις σειρήνες ("τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια", φώναζαν) και πίστευες ότι τίποτα δεν θα αλλάξει με το γάμο. Δεν υποψιαζόσουν καν ότι θα έχανες την καλύτερή σου φίλη.

Για μερικούς ανθρώπους, ναι, ο γάμος έρχεται να αλλάξει πολλά πράγματα. Ακόμα όμως και τη φιλία;
Κι όμως. Παντρεύτηκες και ξαφνικά χάθηκε η επαφή σου με τη φίλη σου που ήξερες από το Γυμνάσιο. Μα γιατί δεν σε κάνει πια παρέα;

Μήπως δεν φταίει εκείνη αλλά εσύ;

Σκέψου:

-Βάζεις τη γνώμη των άλλων πάνω από όλα: Δεν ήταν απολύτως αποδεκτή από το νέο σου περιβάλλον (πεθερά, κουνιάδα) και χωρίς να το καταλάβεις την έβαλες στην άκρη.

-Άλλαξες συνήθειες: Σίγουρα προτιμάς να πιεις έναν καφέ με τον άντρα σου, να μένετε οι δυο σας στο σπίτι ή να του μαγειρεύεις τα αγαπημένα του φαγητά από το να πηγαίνεις για shopping στα εμπορικά. 

-Δεν έχεις χρόνο: Οι οικογενειακές υποχρεώσεις, το σπίτι, η δουλειά, ουφ, τόσα πράγματα έχεις να κάνεις. Δεν βρίσκεις ούτε μια ωρίτσα μέσα στην εβδομάδα για ένα καφεδάκι με την φίλη σου. 

-Είναι εκτός λίστας: Καλείς κόσμο στο σπίτι και περνάτε τέλεια. Κυρίως ζευγάρια. Και η φίλη σου είναι single και δεν χωράει στη λίστα των καλεσμένων. 

Παραδέξου το. Παντρεύτηκες και νιώθεις σαν να πέρασες σε άλλη πίστα. Η φίλη σου έχει μείνει κολλημένη στην προηγούμενη. 

Αν αυτή η φιλία αξίζει, ε, τότε αξίζει να κάνεις και εσύ μια μικρή προσπάθεια να την προσεγγίσεις. Αν όχι, ήταν προφανώς η στιγμή να αποκαλυφθεί. Και αυτό είναι λυτρωτικό αλλά πάντα δύσκολο να το αποδεχτείς.     
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!