Γιατί οι όμορφοι άνθρωποι βγάζουν περισσότερα χρήματα; - AllYou.gr

Search

Γιατί οι όμορφοι άνθρωποι βγάζουν περισσότερα χρήματα;

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση!

14 Νοεμβρίου 2014

Το διαβάσαμε στο TheToc.gr

Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι για να πας μπροστά χρειάζεται ένας συνδυασμός από προσπάθεια, ταλέντο και σωστές γνωριμίες, οι έρευνες δείχνουν ότι για την επιτυχία ευθύνεται και η... ομορφιά.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να προσληφθείς αν δείχνεις όμορφος και γοητευτικός και ότι οι εμφανίσιμοι άνθρωποι βγάζουν 12% περισσότερα χρήματα από τους λιγότερο ελκυστικούς. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτή την κατάσταση «ασφάλεια της ομορφιάς».

Σε μια έκθεση με τίτλο «Γιατί μετρά η ομορφιά» οι επιστήμονες τους πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν Μάρκους Μόμπιους και Τάνια Ρόζενμπλατ εντοπίζουν τους τρεις λόγους και τους εξηγούν.

Οι σωματικά ελκυστικοί εργαζόμενοι θεωρούνται (λανθασμένα) πιο ικανοί από τους εργοδότες

Είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε περισσότερο τους ανθρώπους, ανάλογα με την εμφάνιση τους. Σ' ένα από τα πειράματα των δύο ερευνητών, οι υποψήφιοι εργοδότες που κοιτούσαν φωτογραφίες υποψήφιων εργαζόμενων, ήταν έτοιμοι να δώσουν 10,5% υψηλότερους μισθούς σε εμφανίσιμους ανθρώπους απ' ότι σε λιγότερο όμορφους. Οι εργοδότες συνέχισαν να πριμοδοτούν μισθολογικά και τους υποψήφιους οι οποίοι ακούστηκαν στο τηλέφωνο γοητευτικοί. Με άλλα λόγια, αρκεί και μόνο να ακουστείς γοητευτικός για να επωφεληθείς.

Οι σωματικά ελκυστικοί εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση αυξάνει τους μισθούς

Όλοι υποφέρουμε από το «φαινόμενο του φωτοστέφανου» - χωρίς να το καταλαβαίνουμε, κρίνουμε έναν άνθρωπο σαν η εμφάνιση του να «μιλάει» συνολικά για τον χαρακτήρα του.

Πειράματα έχουν δείξει ότι θεωρούμε τους όμορφους ανθρώπους ως «πιο κοινωνικούς, κυριαρχικούς, σεξουαλικά θερμούς, διανοητικά υγιείς, έξυπνους και με κοινωνικές ικανότητες» απ' ότι πιστεύουμε για τους λιγότερα όμορφους ανθρώπους.

Αυτό ισχύει από την παιδική μας ηλικία, απ' όπου τα χαριτωμένα παιδιά βγαίνουν ωφελημένα και μετατρέπονται σε γοητευτικούς ενήλικες, έχοντας μεγαλύτερα επίπεδα αυτοπεποίθησης.

«Οι δάσκαλοι περιμένουν τα πιο όμορφα παιδιά να έχουν ξεχωριστές επιδόσεις στο σχολείο και αφιερώνουν μεγαλύτερη προσοχή στα παιδιά που πιστεύουν ότι έχουν μεγαλύτερες προοπτικές» λένε οι δύο επιστήμονες. «Η προνομιακή μεταχείριση χτίζει την αυτοπεποίθηση των παιδιών, όπως και τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες». Αυτή η αυτοπεποίθηση, σημειώνει η μελέτη, μεταφράζεται σε ακαδημαϊκά επιτεύγματα και επαγγελματική επιτυχία.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Της Ρένιας Τσιτσιμπίκου

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.
ΠΑΙΔΙ

Πως να προστατεύσεις το παιδί σου από το bullying

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός και πως αντιμετωπίζεται.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.