4 λόγοι να βάλεις τέλος σε μια φιλία - AllYou.gr

Search

4 λόγοι να βάλεις τέλος σε μια φιλία

Όταν το bbfs δεν ισχύει πια.

05 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Καρδούλες, μηνύματα, αυτοσχέδια τατού με στυλό, ίδια μπλουζάκια, ίδιες παρέες... Όταν είσαι έφηβη οι φιλίες είναι περισσότερο σημαντικές και από την ίδια σου την οικογένεια. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις τότε.

Νομίζεις ότι η φιλία σου με την κολλητή σου θα κρατήσει για πάντα. Best Friends For Ever. Σύντομα αρχίζεις να απογοητεύεσαι. Κάτι σου είπε, κάτι της είπες, δεν τα ξαναβρήκατε ποτέ. 

Πώς μπορείς όμως να καταλάβεις ότι ήρθε το τέλος για μια φιλία; Ποιοι είναι οι λόγοι που θα σε βοηθήσουν να το συνειδητοποιήσεις και να το πάρεις απόφαση;

1. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη
Αυτός ο μέχρι πρότινος άρρηκτος δεσμός που σας ένωνε δεν υπάρχει. Τα μυστικά σου έχουν γίνει γνωστά σε όλη την παρέα. Η κολλητή σου δεν είναι ο άνθρωπος στον οποίο μπορείς να ανοίξεις την καρδιά σου χωρίς να σκεφτείς εάν θα μοιραστεί με τρίτους τα εσώψυχά σου.

2. Δεν νιώθεις άνετα μαζί της
Με λίγα λόγια, δεν περνάς καλά. Γυρίζεις σπίτι μετά από μια βόλτα σας, κοιτάς το ταβάνι και σκέφτεσαι λόγια που σου είπε, ματιές που δεν μπορείς να ερμηνεύσεις, σενάρια που παίζουν στο μυαλό σου.

3. Σου βγάζει τον χειρότερο εαυτό σου
Σε πιέζει να κάνετε πράγματα που δεν θέλεις, σε ωθεί σε πράξεις που σε κάνουν να γεμίζεις ενοχές. Δεν υποτίθεται ότι οι σχέσεις με όσους αγαπάμε μάς βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μας;

4. Είστε σε άλλη φάση 
Μεγαλώσατε και τα ενδιαφέροντά σας άλλαξαν. Τα στέκια, οι παρέες, οι σπουδές, ο τόπος κατοικίας, ακόμα και η φιλοσοφία σας είναι διαφορετική. Τίποτα πια δεν φαίνεται να σας ενώνει. Εσάς που ήσασταν ένα.

Από το να κρατάς με το ζόρι μια φιλία που έχει ξεφτίσει και όχι μόνο δεν έχει κάτι να σου προσφέρει αλλά επιπλέον σου στερεί και τη χαρά της ζωής, καλύτερα να βιώσεις την απώλειά της και να στεναχωρηθείς για ένα χρονικό διάστημα παρά να χαλαλίζεις τον πολύτιμο χρόνο σου, δεν νομίζεις;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!